Funguje dvojí čištění a jak ho zařadit do své péče?

Stále používáte k čištění pleti odličovadla, vatové tampónky a mýdlo? Tímto způsobem můžete svou pleť nejen mechanicky poškozovat, ale také ji zbytečně připravujete o ochranou hydratační bariéru, která přispívá k jejímu zdravému vzhledu. 

Co je dvojí čištění a proč se tato metoda doporučuje

Dvojí čištění spočívá v používání dvou čistících kroků: kosmetického přípravku na olejové bázi a čistícího přípravku na bázi vody. Čistící olejíček dokáže lehce odstranit make-up a líčidla, a to i když používáte jejich voděodolnou variantu. Tím ale jeho úkol nekončí, olejová textura se dokáže lehce smísit s kožním mazem a ten společně s nečistotami odstranit až do hloubky pórů

Olejíček získává díky své šetrnosti a bohatému množství pečujících složek jednoznačný náskok nad běžnými odličovači. Čistící pěna, která se následně používá pro dočištění, se zaměřuje na konkrétní problematiku a péči o váš typ pleti.

Záleží při čištění na typu pleti?

Odpověď je jednoduchá: abyste ze své pečující rutiny vytěžili maximum, je klíčový výběr správných produktů pro vaši pokožku. Ani dvojí čištění tak není univerzální postup, který je správný za každých okolností. Používání produktů přizpůsobených vašemu typu pleti vám umožní vyhnout se nadměrnému vysušování nebo naopak maštění

Dvojí čištění se doporučuje při večerní péči, kdy jsou na pokožce skutečně usazené nečistoty a make-up, který je třeba důkladně odstranit. Tímto postupem nenarušíte rovnováhu olejů a hydratace v pokožce. 

Při příliš častém mytí mizí z pokožky přirozené množství olejů, na které tělo může reagovat zvýšenou produkcí kožního mazu a vytvářením mastného filmu nebo naopak vzniká pocit suchosti a na pokožce se mohou začít tvoří šupinky. Těmto problémům snadno předejte výběrem vhodných kosmetických produktů.

Čištění mastné a citlivé pleti

Při mastném typu pleti, kdy jsou obvyklé sklony k tvorbě akné a černých teček, se může na první pohled zdát, že je používání olejíčku kontraproduktivní a jen zvyšuje pravděpodobnost ucpávání pórů a vzniku pupínků. 

Snail Silky Deep Cleansing Foam - Čistící pěna na pleť 150 ml

Právě šetrné čištění je však základem krásné pleti, proto je olejíček nejjemnější formou odstraňování make-upu i nečistot přispívajících k podráždění a výsevům akné. Při problematické a citlivé pleti vybírejte produkty s obsahem antioxidantů, anti-akné a posilujících složek, které napomohou obnově pokožkt a mají zklidňující účinky. 

Skvělou volbou jsou produkty s mucinem, propolisem, tea tree olejem a zeleným čajem

Doporučujeme:

MIZON - Nourishing Deep Cleansing Oil

MIZON - Snail Silky Deep Cleansing Foam

Čištění smíšené a suché pleti

mizon hydrating deep cleansing oil 150g 28402435915842

Výběr produktů vhodných pro smíšenou pleť může někdy působit jako hledání jehly v kupce sena. Jedna část obličeje bývá pokrytá nepříjemným mastným filmem, zatímco zbytek je suchý jako poušť. Z toho důvodu je důležité vybírat produkty, které dokáží obnovit rovnováhu a zlepšit strukturu a vzhled pokožky. 

Nejlepší volbou pro smíšený a suchý typ pleti jsou kosmetické přípravky se silnými hydratačními účinky, bohatým obsahem živin a se schopností vyrovnávat pH.

Doporučujeme:

MIZON - Hydrating Deep Cleansing Oil

MIZON - Hyaluronic Acid Sherbet Deep Cleansing Foam

mizon firming deep cleansing oil 150g 28402392072258

Čištění zralé a mdlé pleti

Nejlepší péči zralé pleti dopřejete s produkty, které se zaměřují nejen na odstranění povrchových nečistot, ale pomáhají také zlepšit běžně přidružené problémy jako je: suchost, mdlost a ztráta pevnosti

Pří výběru produktů se zaměřujte na obsah složek, které působí proti známkám stárnutí, zvyšují úroveň hydratace, poskytují ochranu před nepříznivými vlivy prostředí a posilují kožní bariéru.

Vhodná je kosmetika s obsahem kolagenu, kyseliny hyaluronové, ceramidy a s vitamíny A, C a E.

Doporučujeme:

MIZON - Firming Deep Cleansing Oil

MIZON - Collagen Milky Deep Cleansing Foam

Veškeré produkty zaměřené na čištění pokožky najdete v naší sekci "Čištění a odličování". Chcete se dozvědět o dvojím čištění ještě více? Mrkněte na náš článek "Dvojí čištění: nejčastější otázky a odpovědi".

Zdroj fotografií: Mizon, Shutterstock

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz