Kosmetika, která vám na dovolené nesmí chybět

Už se balíte a jste připraveni na zasloužený odpočinek. Nachystáte si kosmetickou taštičku a teď přemýšlíte: má cenu si balit tonikum? Vystačím si jenom s tímhle krémem? Nemám si vzít ještě něco? A nemám toho už moc? Máme pro vás pár rad a tipů na kosmetiku, která se na dovolené vyplatí – ať už jedete k vodě nebo za turistikou.

TIP #1 Sestavte si základní rutinu

Mít svůj večerní rituál je sice skvělé, ale budete se mu věnovat na dovolené? V rámci úspory místa v kufru a také úspory času po večerech, sestavte si tu nejzákladnější rutinu, třeba o třech krocích. Něco na čištění pleti nebo odlíčení je první krok. Poté vyberte jeden hydratační produkt nebo cílené sérum, např. sérum na akné podle vašich potřeb. Tento produkt může být také tonikum nebo esence – zkrátka něco, co vám spolehlivě funguje a rychle se používá. Závěr rutiny je samozřejmě hydratační krém, protože dlouhý pobyt na sluníčku pleť silně vysušuje.

TIP #2 Plátýnkové masky pro namáhanou pleť

Navážeme na předchozí tip – pleť vystavená sluníčku a potu bude po celém dni unavená a vysušená. Plátýnkové masky jsou snadné a praktické řešení. Zaprvé jsou skladné, nacpete je kamkoliv a už je nepovezete zpátky. Zadruhé je můžete nechat v ledničce ve vašem pokoji či hotelu, čímž kromě intenzivní hydratace navíc zklidníte pleť po opalování.

TIP #3 Využijte cestovní lahvičky nebo mini balení

Vzorečky a sety miniatur jsou výborný způsob, jak si dopřát své oblíbené produkty a nezabírat jimi místo. Mizon Snail Set mini produktů je celá rutina, která by vystačila i na měsíční dovolenou. Nemusíte však kupovat malé verze svých milovaných produktů, stačí koupit prázdné cestovní lahvičky a přemístit část své kosmetiky do nich. Pokud jste ze svých nákupů na KEEO nashromáždili více vzorečků od jednoho produktu, můžete je také všechny vymačkat do prázdné krabičky a používat je pohodlněji.

TIP #4 Rychlá pomoc s náplastmi na akné

COSRX Master Patch náplasti na akné jsou nezbytné na cestování, kdy jste ochuzeni o většinu své pečující kosmetiky. Jakmile se vám objeví pupínek, večer na něj nalepte malou kulatou náplast. Přes noc se pupínek výrazně zmenší a zrychlí se jeho hojení. Obzvlášť pokud na dovolené nenosíte make-up, rychlá léčba pupínků vám pomůže se cítit sebevědomě a užívat si volno. COSRX Clear Fit Master Patch jsou tenčí verzí původních náplastí a téměř nejdou vidět.

TIP #5 Osvěžující sprej do tašky

Na sluníčku je krásně, ale někdy je to příliš. Korejské pleťové spreje jsou v podstatě lehká vodová tonika, plná hydratačních složek, a ideální k okamžitému osvěžení pleti. Sprej můžete zapojit do své rutiny místo tonika, poté jej hodit do tašky a vzít s sebou na výlet. Využijete jej během turistiky i polehávání u vody, hlavně že rychle osvěží horkou pokožku.

Zdroj fotky: StyleNanda.com

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz