Kroky 1-5: Korejská rutina pro každý den

Připadává vám kosmetická rutina s 10 kroky přehnaná nebo nevíte s jakými produkty je nejlepší začít? Pro usnadnění vašeho vstupu do kouzelného světa korejské krásy se s vámi podíváme na 5 esenciálních produktů, které by v žádné pečující rutině neměly chybět. Seznámíme vás s funkcí každého kroku péče a poradíme vám, jaký nejlepší kosmetický kousek si do každého z nich vybrat. Tak co, můžeme začít? :)

Jak poskládat svou kosmetiku do pečující rutiny?

Tonikum a esence, sérum a emulze, krémy a patche... z množství produktů, které korejská kosmetická péče nabízí, by se jednomu zatočila hlava. Jejich řazení se přitom řídí jednoduchým principem: "vodovější" produkty patří vždy před hutnější. Po umytí proto začínáme svou péči tonizací pokožky, kterou zajišťuje toner (tonikum). 


 

Role tonika spočívá ve změkčení pokožky, která (pokud nejsou její funkce narušeny) má za úkol pronikání látek do těla bránit. U kosmetiky si, ale přejeme udělat vyjímku a musíme proto pokožku připravovat na vstřebávání účinných látek postupně. Právě proto je hustota produktů tak důležitá, jelikož hutnější produkty zkrátka nemohou sami o sobě do pokožky hloubkově pronikat.

Počkat a co čištění?

image 2022 11 09 084557675

Jak už jste se možná dozvěděli z našeho článku s tipy pro správné čištění pleti, ideální je obličej čistit dvoufázově.

V prvním kroku se odstraňuje make-up a nečistoty usazené v kožním mazu. Používá se k tomu kosmetika na olejové bázi. Ve druhém kroku pak přichází čas pro dočištění, osvěžení a hydrataci pleti pomocí čistící pěny nebo gelu.  

KEEO doporučujePure Cleansing Oil - Jemný čistící olejíček 200 ml

KEEO doporučujeAll Clean Green Foam - Jemná čisticí pěna

 

Vybírejte si toner chytře

Klairs Supple Preparation Facial Toner thumbnail 01 product

Ačkoli platí obecné pravidlo, že jakýkoliv toner je lepší než žádný. V nouzi nejvyšší je dokonce možné místo tonika použít i jen čistou vodu. Obvykle není žádný velký důvod, proč si vytoužené zkrášlení pleti neužívat už od prvního pečujícího kroku. 

Použití toneru mnohonásobně zvyšuje účinnost následujících kosmetických produktů a navíc nastartuje první zkrášlující efekty, které pomáhají k utváření přirozeně zářivějšího a revitalizovaného vzhledu.

KEEO doporučujeSupple Preparation Facial Toner - Čistě přírodní veganské tonikum

 

Duše korejské pečující rutiny

hyaluronicpoweressence 01

Esence je unikátním produktem korejské kosmetické péče a dá se označit za lehčí variantu séra. Její hlavní předností je snadné vstřebávání a přitom velice koncetrované složení. Díky těmto vlastnostem se právě esence stává zdrojem nejviditelnějších změn na vaší pleti a nejúčinnějším krokem k jejímu zkrášlení

KEEO doporučujeHyaluronic Acid Hydra Power Essence - Hydratační esence s kyselinou hyaluronovou 100 ml

 

Jaký krém zvolit na závěr?

dynastycream

Finálním krokem pečující rutiny je vždy krém. Při denní péči o pleť byste měli vybírat takový, které vaší pleti zajistí ochranu před UV zářením. Další možností je používat stejný hydratační krém při ranní i večerní pečující rutině a přes den svou péči navíc doplnit o BB krém nebo lehký opalovací krém, který nanesete na něj.

Krém se stará o to, aby účinné látky z pokožky rychle nevyprchávali a zajišťuje tak celodenní výživu, ochranu a zvláčení pleti. 

KEEO doporučujeDynasty Cream - Proslulý krém pro rehydrataci 50 ml

 

Potřebujete poradit s výběrem produktů přímo na míru vaší pleti nebo řešíte konkrétní nedostatek a nevíte, jak se s ním, co nejúčinněji vypořádat? Ozvěte se na naší poradnu, rádi vám s výběrem a sestavením osobní pečující rutiny poradíme.

Zdroj foto: Canva

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz