Konec černých teček: Získejte pleť snů bez kyselin!

Vyzkoušeli jste v boji proti akné nebo černým tečkám už všechno, ale nic nezabírá? Způsobují vám oblíbené kyseliny AHA a BHA podráždění a donekonečna si zoufáte nad stavem své problematické pleti? Máme pro vás řešení, které je šetrné k vaší pokožce a jednoduše vás zbaví ucpaných pórů, pupínků i kožního mazu. Seznamte se s korejskými hydrofilními olejíčky!

Skoncujte s černými tečkami bez podráždění

Hitem korejské kosmetické péče v boji proti černým tečkám (komedonům) jsou už delší dobu produkty s obsahem kyselin AHA a BHA. Věděli jste ale, že tyto kyseliny nejsou vhodné pro každý typ pleti? 

Chemická exfoliace a nevhodné použití kyselin může oslabovat kožní bariéru, způsobit začervenání nebo zvýšenou citlivost pleti. Kyseliny navíc během dne dočasně zvyšují fotosenzitivitu - citlivost pokožky na poškození slunečními paprsky. Při jejich používání je tak třeba důsledně dbát na ochranu před UV zářením.

Co když ale máte citlivou nebo ekzematickou pleť, co když se vám pokožka silně mastí, takže se opalovacím krémům raději vyhýbáte? V tu chvíli přichází na řadu průlomové olejové čištění!

TIP: Trápí vás oslabená kožní bariéra?

Zařaďte o své péče olejíčky s levandulí, CICA a dalšími posilujícími složkami, které vaši pleť obnovují již během čištění.

Zklidňující čisticí olejíček s CICA

Jemný čisticí olejíček s levandulí

Posilující olejíček pro citlivou pleť

V čem jsou hydrofilní olejíčky nepřekonatelné

Hydrofilní olejíčky jsou součástí tzv. dvoufázového čištění a fungují na velice jednoduchém a přitom geniálním principu, který sami dobře znáte. Vhodili jste někdy do rozpáleného oleje mražené hranolky? Tak to si pamatujete ohňostroj, který to způsobilo. Olej a voda se zkrátka nemíchají. Ten samý princip platí při čištění pleti.

Správně fungující pokožka vždy produkuje určité množství kožního mazu, který zvlhčuje její povrch a vytváří bariéru proti pronikání nečistot do hlubších vrstev. Kožní maz tyto částečky zachytí a pokud pleť správně nevyčistíte, začnou se v něm hromadit. To způsobí efekt rozšířených pórů, černých teček a při zanícení také akné. 

Jak ale pleť správně vyčistit? Jak jsme si řekli na začátku, klíčem jsou hydrofilní olejíčky, které jsou stejně jako kožní maz mastné. Díky tomu se olejíček, narozdíl od vody, s mazem smíchá a po umytí ho z pleti odstraní společně s usazenými nečistotami. Účinně tak předchází zanášení pórů a vzniku pupínku.

TIP: Jaké olejíčky používáme my v KEEO?

Čisticí olejíček s 14 typy olejů

Protizánětlivý olej s ženšenem

Čisticí olejíček proti ucpávání pórů

Mastí se pleť po použití čisticích olejů?

Největším strašákem problematické pleti je mastný vzhled a nepříjemný pocit, který způsobuje. Použití olejíčku při čištění mastné nebo smíšené pleti tak působí minimálně zvláštně. Korejští výrobci kosmetiky proto vymysleli malý trik. 

Hydrofilní olejíček se nejprve vmasíruje do suché pleti, kde se spojí s kožním mazem. Poté, si navlhčíte ruce a pleť jimi opět krouživými pohyby čistíte a voila! Olejíček se po styku s vlhkostí promění v mléčnou emulzi, kterou následně vodou jednoduše a beze zbytku smyjete

Spolu s olejíčkem zmizí kožní maz, mastné SPF krémy i make-up. Vše, snadno a v jediném kroku. Vaše póry tak budou perfektně čisté a vy můžete být bez obav, že by se ucpaly nebo se na pokožce vytvořil mastný film.

Pro svěží pocit a dočištění pleti pak můžete použít ještě vaši oblíbenou čisticí pěnu nebo gel. Jak prosté, že? ;)

TIP: Bestsellerové čisticí gely a pěny

Čisticí gel se šnečím mucinem

Svěží gel s tea tree a nižším pH

Čisticí pěna s heřmánkem

Je rozdíl mezi čisticími olejíčky a balzámy? Který typ olejového čištění je pro vaši pleť nejlepší? Zjistěte více o tajích 1. čisticího kroku korejské péče v našem dalším článku.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz