Kroky 6-10: Mimořádná péče dle korejské rutiny

V minulém článku jsme se zabývali 5 základními produkty, kterými opečovávat svou pleť každý den. Tentokrát se zaměříme na kosmetiku, kterou do své rutiny můžete přidat jen párkrát do týdne a svou pokožku jimi skutečně hýčkat. Řeč je samozřejmě o peelingu, maskách, ale také o lokální péči. Zkrátka o těch krocích, které dotváří celou 10 krokovou korejskou rutinu. Tak se do toho rovnou pustíme!

Na výběr máme z dvou běžných typů peelingu: mechanického a chemického. Mechanický peeling je dobře známí a spočívá v čištění pomocí hrubých částeček např. cukru. Tento druh čištění je vhodný zejména pro suchou pleť, na které se tvoří drobné šupinky. S těmi si mechanický peeling rychle a nekompromisně poradí a vaše pleť po něm bude hebounká a sjednocená.

Chemický peeling zajišťují ovocné kyseliny AHA, BHA a PHA. Ty, rozpouští pojivo, které drží odumřelé kožní buňky a z pokožky je tak nenásilně uvolňují. Tento druh peelingu je vhodný pro mastnou, smíšenou, citlivější a hlavně problematickou pleť. Mechanický peeling může způsobovat drobné trhlinky na povrchu pokožky, čímž se může zhoršovat stav akné. U chemického peelingu poranění pleti nehrozí a je tak pro aknózní pleť vhodnější.

5 kroků pro extra účinnou pečující rutinu

Hypoalergenní peeling s obnovujícím mucinem

5 kroků pro extra účinnou pečující rutinu

Jablečný projasňující peelingový gel s AHA

5 kroků pro extra účinnou pečující rutinu

Hydratační a vyhlazující cukrový peeling

Extra porce péče a hydratace v maskách

Ať už dáváte přednost plátýnkovým nebo smývatelným maskám jistě jste si po jejich použití všimli, jak pokožka září hydratací a výživou. Složení masek je totiž přímo nabito prospěšnými látkami a dodává pokožce maximální možnou péči. I když jsme většinou zvyklí používat masky pouze pár dní v týdnu, tak ničemu neškodí ani jejich denní aplikace. Naopak!

Internetovým trendem, o kterém se stále častěji mluví je korejská "glass skin". Tedy pleť, která i bez make-upu vypadá prostě dokonale: sjednocená, projasněná, vyhlazená a zkrátka k nakousnutí. K dlouhodobému udržení tohoto perfektního vzhledu nejsou potřeba operace ani klinické procedury, ale pomáhá s ním hloubková a dlouhodobá hydratace. Tu nejčastěji korejským celebritám denně poskytují plátýnkové masky. 

Zacíleno na nedostatky

Dalším krokem, který pro svou pleť můžete udělat je lokální péče. Ta, se soustředí na konkrétní nedostatek a aplikuje se pouze na místo, kde je třeba problém řešit. Může se jednat o pupínek nebo výsevy akné, na které je skvělé aplikovat expresní patche nebo speciální tonika. Také na vrásky je možné používat lokálně silnější produkt např. s retinolem a viditelné linky tak rychle a účinně vyhlazovat. Oblíbeným produktem jsou v tomto směru také oční náplasti.

5 kroků pro extra účinnou pečující rutinu

Extra hydratační maska s CICA

5 kroků pro extra účinnou pečující rutinu

Jahodová maska pro čištění pórů

5 kroků pro extra účinnou pečující rutinu

Náplasti pro anti-akné péči

5 kroků pro extra účinnou pečující rutinu

Noční krém s retinolem

Jemné posílení křehké pokožky okolo očí

Pokožka okolí očí je velmi tenká a tedy náchylnější k poškození a také k tvorbě známek stárnutí. Z toho důvodu jsou pro péči o oční okolí vyvíjeny intenzivněji působící produkty, které pomáhají se všemi problémy, které se v této oblasti vyskytují.

Nejedná se jen o boj s vráskami, které se do pokožky zapisují při každém úsměvu, ale také o ranní otoky a tmavé kruhy. Oční krémy a také výše zmíněné oční patche jsou proto plné zklidňujících a projasňujících složek, společně s těmi, které působí preventivně nebo přímo odstraňují vrásky.

Prevence stárnutí i ochrana před poškozováním

Neméně důležitým krokem, který by měl být používán v každém ročním období, a to na denní bázy je opalovací krém. Opalovací krémy (nebo BB krémy s SPF) chrání pokožku před největším viníkem stárnutí pleti - UV zářením.

Krásné opálení je pro mnoho z nás symbolem krásy a také parádních vzpomínek z dovolené u moře. Faktem ale je, že právě opálení je viditelným projevem poškození pleti, které slunce způsobuje. Pokožka, která je slunečním paprskům vystavována bez ochrany je náchylnější na vznik pigmentových skvrn, vrásek a dalších známek stárnutí.

Velmi proto doporučujeme, abyste tento krok do své denní rutiny včas zařadili a ušetřili si starosti i peníze, které je pak nutné vynakládat za dražší anti-agingovou kosmetiku.  

5 kroků pro extra účinnou pečující rutinu

Liftingový oční krém proti vráskám

5 kroků pro extra účinnou pečující rutinu

Veganské oční patche s kolagenem

5 kroků pro extra účinnou pečující rutinu

Opalovací krém s vitamínem E SPF50+

5 kroků pro extra účinnou pečující rutinu

Krém pro rozzáření tónu pleti s SPF30++

 

Zdroj foto: Canva

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz