5 beauty předsevzetí pro krásnější rok 2023

A jsme tu zase! V KEEO jsme si na konci starého roku a začátku nového oblíbili připravu malého zamyšlení a taky několika tipů na splnitelná beauty předsevzetí, která vám i nám zkrášlí budoucí rok. Doufáme, že si jejich plnění užijete a že vám budou inspirací a radostí pro nadcházející dny. 

#1 Přehodnoťte své kosmetické potřeby

Kupujete si stále produkty, na které jste zvyklí a bojíte se zkoušet něco nového? Začátek roku je skvělou příležitostí zvážit, jestli kosmetika, kterou nyní používáte je skutečně pro vás tou pravou. Naše pokožka prochází neustálými změnami, které mohou vést k jejímu vysušování, zpomalení schopnosti obnovovat se a vzniku vrásek. 

Vaše kosmetická rutina, tak může potřebovat oživit něčím novým. Začněte tím, že zjistíte svůj současný stav a typ pleti (poradí vám s i naše nová pomocnice chatbot Krasomilka) a vyberte si kosmetiku na míru aktuálním potřebám vaší pleti. Správně zvolená kosmetika odpovídá aktuálním potřebám vaší pleti umožní vaší pokožce zářit krásou po dlouhou dobu. 

KEEO články: Suchá pleť, Mastná pleť, Smíšená pleť

#2 Ponechte vatové tamponky minulosti

Vatové tampony a odličovací ubrousky mohou být k vaší pleti příliš hrubé a způsobovat jí zbytečné podráždění. Nejsou navíc nejsou ani příliš šetrné k životnímu prostředí. Při aplikaci své oblíbené kosmetiky tak můžete vždy používat své ruce, které jsou jemné a umožňují vaší péči o pleť spojit s lehkou masáží, která zlepší prokrvení a vstřebávání kosmetiky. Pokud na aplikaci tampony nedáte dopustit můžete též zvolit jejích látkovou variantu. 

Další alternativou pro vás mohou být také produkty v podobě mistů, které se aplikují přímo na pokožku pomocí příjemného rozprašovače.

KEEO TIP: Bifida Ampoule Mist

#3 Udělejte změnu, po které už dlouho toužíte

Je něco, co už dlouho přejete udělat a neustále to odkládáte? Co třeba začít tím, že konečně změníte účes nebo barvu vlasů, po které jste vždy toužili, ale báli se jí vyzkoušet? Dodejte si odvahu a splňte si svůj sen, ať už je jakýkoliv, nikdy nebude lepší čas než je dnes. :) 

Základem krásných a nádherně lesklých vlasů je vyživená pokožka hlavy. Je o ní tak třeba pečovat a dodávat ji hydrataci podobně jako je tomu u pokožky obličeje. S tím, aby byli vaše vlasy krásné i dlouho po barvení, s podporou jejich růstu a ochranou před poškozením vám pomohou produkty korejské vlasové péče od značek La'dor a Daeng Gi Meo Ri.

KEEO TIP: Damage Protector Acid Shampoo

#4 Pečujte o své tělo

Přestože je pleť obličeje tou, která nás na první pohled nejvíce reprezentuje, neměli bychom zapomínat, že i pokožka těla si zaslouží laskat výživou a hydratací. Skvělou investicí, za kterou vám bude vaše pokožka vděčná, jsou peelingy a pečující tělová mléka

Peelingem vaší pleti odlehčíte od odumřelých kožních buněk a vyhladíte její texturu. Tělové mléko se pak může postarat i o věci, které by vás hned nenapadli, jako je například ochrana před vznikem pigmentových skvrn.

KEEO TIP: Niacinamide Smoothing Body Lotion

#5 Přestaňte držet dietu

No vážně! “Jste to, co jíte.” není jen prázdná fráze. Naše pokožka je orgánem, který pomáhá vylučovat toxiny z těla a jídlo a nápoje, které konzumujeme se proto mohou odrážet na jejím stavu. Místo hlídání kalorických tabulek a snahy o nemožně štíhlý vzhled, proto uděláte lépe, když se zaměříte na pestrou a plnohodnotnou stravu s minimálním průmyslovým zpracováním.

Ta zpravidla obsahuje největší množství živin a prospívá tělu nejen zevnitř, ale projeví se i na stavu vašich vlasů, nehtů i krásnějším vzhledu pleti.

 

Přáli byste si do svého deníčku připsat pár předsevzetí navíc? Další skvélé beauty tipy najdete i v našem článku z loňského roku.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz