5 nejoblíbenějších k-beauty produktů na problematickou pleť

Minulý čtvrtek jsme vás seznámili s příčinami vzniku akné a nejčastějšími mýty, čímž jsme začali sérii článků o problematické pleti. Znát fakta o akné se rozhodně vyplatí i při výběru účinné kosmetiky. Zároveň můžete prozkoumat, které produkty jsou pro aknózní pleť populární a zkusit je sami. Tady je výběr pěti účinných produktů z korejské kosmetiky, podle lidí s problematickou pletí.

Snail TrueCica Miracle Repair Serum - Regenerační sérum
Snail TrueCica Miracle Repair Serum

Lehké gelové sérum od značky Some By Mi kombinuje dvě unikátní složky korejské kosmetiky - hlemýždí sliz a pupečník asijský. Obsaženo je 87% hlemýždího slizu, který má vynikající hydratační účinky a mírně hojí drobné ranky. Protože je lehký a rychle se vstřebá, sliz představuje dobrou volbu pro hydratování mastné pleti. Zároveň zmírňuje zanícené akné a pomáhá pleť zahojit. Regenerační efekt je podpořen právě pupečníkem asijským, populárním především u citlivé a problematické pleti. Aby sérum byl pomyslným vše-v-jednom pro problematickou pleť, je doplněna o látky zesvětlující jizvy po akné a dalšími hojivými extrakty.

COSRX AHA a COSRX BHA Power LiquidCOSRX BHA Power Liquid

Kyselina glykolová (AHA) a kyselina salicylová (BHA) jsou těmi nejlepšími bojovníky proti různým typům akné. Seznamte se blíže s jejich účinky na tvorbu pupínků v předchozím článku. Kyseliny od korejské značky COSRX se staly celosvětově oblíbenými díky několika faktorům. Mají na tento typ produktu překvapivě velké balení, obsahují 100 ml. Jejich textura je velmi příjemná; zatímco spousta kyselin dokáže pěkně lepit, COSRX z nich udělali lehké gely v pumpičce. Ačkoliv mají jednoduché složení - a jsou tak vhodné pro široký okruh lidí - účinky jednotlivých kyselin jsou obohaceny 2% niacinamidu, tedy vitamínu B3. Na tento vitamín a jeho účinky na pleť pějí chválu i vědecké studie. Nejenže pomáhá pleti regulovat tvorbu mastnoty a udržovat čistější póry, je vysoce efektivní na pigmentové skvrny a jizvy.

COSRX náplasti na aknéCOSRX Náplasti na akné

COSRX si na produktech pro problematickou pleť prakticky vybudovali svou reputaci, takže není divu, že pro tento typ pleti vyrábí kompletní péči. Zatímco kyseliny představují pomalejší, ale dlouhodobé zlepšení, COSRX nabízí i rychlé řešení v podobě náplastí. Jsou vyrobeny z hydrokoloidního materiálu, který pravděpodobně znáte z náplastí na puchýře nebo odřeniny. Když se přilepí na zanícený pupínek, vytvoří pro něj ideální prostředí pro rychlé hojení. Vyplní ranku vlhkým bílým gelem a přes noc pupínek výrazně zmenší.

Mizon Snail Recovery Gel CreamMizon Snail Recovery Gel Cream

Tento poměrně nenápadný krém se pro spoustu lidí stal vstupní branou do světa k-beauty. Jeho nízká cena a vysoké procento hlemýždího slizu z něj okamžitě udělalo bestseller. Navzdory své cenové kategorii je však účinným pomocníkem proti akné. Hlemýždí sliz, tady v 74% koncentraci, už jsme si představili. Místo aby byl zpracovaný do tekutější esence, Mizon z něj vyrobili vzdušný gelový krém pro mastnou pleť. Hodí se především jako ranní krém pod makeup, který dobře hydratuje a přitom pomáhá hojit akné.

Aloe Vera Hydrogel (92%) - gel s výtažkem aloe vera 300 ml
Aloe Vera Hydrogel (92%)

Aloe vera gel a jeho zklidňující či hydratační účinky nejsou žádnou novinkou. Ovšem před lety se objevil na korejském trhu se slibem nelepivého finiše, za nízkou cenu a v 300 ml balení. Na světe byl nový kosmetický hit. Spousta značek pak vyrobila vlastní verzi a na KEEO najdete takovýto gel od značky Mediheal. Kromě toho, že gel zchladí pleť a nelepí, má velkou spoustu využití. Klasicky jej můžete nanášet pod krém pro extra hydrataci a zkliďnující efekt. Protože ho budete mít spoustu, není třeba šetřit; nechte gel v lednici a naneste silnou vrstvu jako pleťovou masku pro zmírnění zarudnutí a podráždění. Pokud máte tenké vatové tamponky, namočte je do gelu a přiložte na pleť jako plátýnkovou masku. Dokonce jej můžete nanést jako hydratační masku na vlasy.

Zdroj úvodní fotky: Benton (upraveno)

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz