Krok 1: Olejíček nebo balzám - víte, jaké jsou mezi nimi rozdíly?

V našich předchozích článcích jsme se zevrubně věnovali správnému čištění podle typu pleti i tomu, proč je dvojí čištění to nejlepší, co můžete své pokožce dopřát. Tentokrát lupu naší pozornosti zaměříme na dva typy produktů, které se dají použít v 1. čistící fázy - olejíčky a balzámy. Jaký je mezi nimi rozdíl? Který z nich se hodí pro vaši pleť? Jaké přínosy nabízí? Pohodlně se usaďte, taje olejového čištění vám hned odhalíme. ;)

Jak čistící olejíčky a balzámy pomáhají?

Oba tyto čistící produkty jsou založené na složení s vysokým obsahem olejů. Ty, k sobě přitahují nečistoty jako magnet a účinně a hloubkově je odstraňují. Zaměřují se přitom především na vše mastné - kožní maz, zbytky opalovacího krému a make-up.

V čem je tedy mezi nimi rozdíl? Zjednodušeně řečeno ve skutenství. Čistící olejíčky jsou tekuté a obvykle mají o něco "těžší" texturu. Balzámy jsou před nanesením naopak pevné a podobně jako máslo při styku s teplou pokožkou "roztají". Obecně jsou díky po rozpuštění lehčí textuře vhodnější pro mastnou či smíšenou pleť.

S ohledem k různé povaze těchto produktů se liší i jejich balení. Olejíčky se prodávají v lahvičce s pumpičkou. Na jedno až dvě zmáčknutí tak máte odměřenou přesnou dávku, kterou k vyčištění pleti potřebujete. Balzámy se prodávají ve vaničkách, obvykle s malou špachtlí, aby jste mohli požadované množství snadno nabrat.

Oba tyto kosmetické produkty se nanášejí na suchou (neodlíčenou) pleť, ze které jemnou masáží odstraníte nečistoty. Poté, obličej opláchnete teplou vodou a užíváte si vyživené a krásně čisté pokožky. Olejíček i balzám se smývají stejně snadno. Pomáhá tomu speciálně uzpůsobené složení, které se po styku s vodou mění v tekutinu podobnou mléku.

Výhody čistících balzámů

Jak se tedy mezi olejíčkem a balzámem rozhodnout? Záleží samozřejmě hlavně na vašich prioritách. Pokud se podíváme přímo na balzámy, tak jejich výhodou oproti olejíčkům je, že snadněji odstraňují i silnější make-up. Jsou také lépe uzpůsobené pro odlíčování řasenky a snadno se s nimi v tomto směru pracuje.

Dále, pokud častěji cestujete a chcete si brát svou kosmetiku s sebou, balzámy mají opět nad olejíčky navrch, protože se snadno balí, nehrozí, že se vylijí a také nemusíte mít obavu, že vám je kvůli tekutému stavu zabaví na letišti. 

 Jestliže jste s námi na stejné vlně, tak určitě oceníte uvolňující a relaxační účinek, který má kosmetická péče, a to zejména ve spojení s masáží. Balzámy nás v tomto podporují, protože po obličeji nestékají a proto vás podpoří ve zklidnění a zpomalení své rutiny, pokud si to budete přát.

Sečteno a podtrženo:

cicacleansingbalm thum 720x

  • Lepší uzpůsobení pro odlíčení řasenky a těžšího make-upu
  • Tuhá textura a balení, které se snadno přenáší
  • I po rozpuštění na obličeji drží a nestéká
  • Lehčí textura vhodná pro mastnou pleť

KEEO doporučujeCica Smoothing Cleansing Balm

Výhody čistících olejíčků

Co může být pro některé z vás deal-breaker, je to, že po použití olejíčku nebudete mít rozmazané vidění. I když tato věta může působit děsivě, nejde o nic hrozného. Balzámy mají tužší texturu, která snadněji ulpí na řasách a tak může způsobit na krátkou dobu pocit mírně zastřeného zraku. Olejíčky jsou tekuté, proto na řasách "netuhnout" a tedy pocit zastření s nimi nezažijete.

Olejíčky mají také tu výhodu, že je nemusíte používat pouze na obličej, ale skvěle vám pomohou i s čištěním například štětců na make-up. Také samotná jejich aplikace je hygieničtější, protože s obsahem lahvičky, díky pumpičce vůbec nepříjdete do styku. Nehrozí tak jeho "kontaminace". U balzámů se může snadno stát, že špachtličku ztratíte a je pravděpodobné, že alternativou pro jeho nanášení budou vaše prsty, což není ideální.

Sečteno a podtrženo:

GentleBlackFreshCleansingOil 1

  • Jednoduchá a praktická aplikace pumpičkou
  • Hygieničtější nanášení
  • Nerozostřuje vidění
  • Další možnosti využití, např. k čištění štětců

 KEEO doporučujeGentle Black Fresh Cleansing Oil

 

Jen pro zdůraznění na konec... čistící kosmetika na olejové bázi nezpůsobí, že se vám pleť bude více mastit nebo, že se budete potýkat s ucpanými póry. Naopak! Olejíčky a balzámy jsou tu proto, aby z pórů mastné nečistoty odstranily a pomohly tak s problematikou akné, viditelných pórů i černých teček.

Nebojte se proto do své péče olejíček nebo balzám zařadit, jsou skutečně neocenitelnými pomocníky, kteří vás překvapí tím, jak jemně můžete o svou pokožku pečovat a jak se vám za to svou krásou odvděčí. <3

 Zdroj foto: Canva

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz