K-beauty bestsellery a čím se proslavily

První kroky k vyzkoušení korejské kosmetiky vedou nejčastěji skrze jejich bestsellery. Nejznámější, nejvychvalovanější produkty, které dosáhly na top žebříčky i daleko od Jižní Koreje, se tak snáze dostanou do rukou kosmetických nadšenců. Už všichni znají BB krémy, plátýnkové masky a další inovace. Teď si posvítíme na 5 korejských bestsellerů v pleťové kosmetice, všechny dostupné přímo zde na KEEO.

Klairs Supple Preparation Toner

Bestseller toner: Klairs Supple Preparation Toner

Pokud vás od vyzkoušení tonika brzdí představa, že se jedná pouze o navoněnou vodu, právě Klairs toner změní váš pohled na tento krok rutiny. Posbíral slušnou kolekci ocenění za nejlepší tonikum a to zcela zaslouženě. Zakládá se na komplexu účinných rostlinných extraktů, jako je kořen z lékořice, pupečník asijský či aloe vera. Většina extraktů je zaměřena na sjednocení tónu pleti a úlevě podráždění. Jsou doplněny intenzivně hydratační kyselinou hyaluronovou a dalšími látkami pro hlubší absorpci nejen tonika samotného, ale i následující kosmetiky v rutině. Tam ovšem Klairs neskončili a ještě do složení přidali derivát vitamínu C, hojivý panthenol a zklidňující beta-glucan. Jako třešnička na dortu je nižší pH, což vytváří zdravé prostředí pro obranné schopnosti pleti. Hutnější texturu ocení především sušší pleť, ale je vhodný pro všechny typy, čímž se dostal do zásoby milovníků multifunkční kosmetiky.

Bestseller esence: COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power EssenceCOSRX Advanced 96 Snail Essence

Už jsme na KEEO blogu rozebírali, co dělá hlemýždí sliz tak výjimečným a jak se získává. A jestli hledáte způsob jak sliz dostat do své rutiny, esence od COSRX je jedním z těch nejvhodnějších produktů. Obsahuje 96% filtrátu hlemýždího sekretu, obohaceného trochou hojivých a hydratačních látek. Jinak se jedná o čistý sliz - a ten mluví sám za sebe. Esence skutečně sliz připomíná svou gelovou texturou, která se natahuje mezi prsty. Přesto budete překvapeni, jak snadno se nanáší a vstřebává bez lepení. Můžete tak prozkoumat hydratační, hojivé i mírné anti-aging efekty slizu. Nyní je již esence na trhu dlouho, nicméně ve svých začátcích ohromila nejen jednoduchostí složení, ale také výhodným balením s celými 100 ml produktu. Protože je účinná na všechny typy pleti, včetně aknózní a citlivé, neustále se k ní vrací tisíce lidí, kteří bez slizu ve své rutině už zkrátka nemohou fungovat.

Bestseller sérum: Glow Serum: Propolis + NiacinamideGlow Serum: Propolis + Niacinamide

Beauty of Joseon přinesli na trh celou řadu barevných sér, každé zaměřené na konkrétní kožní problém. Zabodovali nejen příznivou cenou, ale také škálou cílených řešení pro pleť. Tím v podstatě odráží celý koncept v jádru korejské kosmetiky - přizpůsobivost. Glow Serum : Propolis + Niacinamide je jeden z nejpopulárnějších, jelikož představuje velmi skvělou kombinaci niacinamidu a propolisu pro zesvětlování pigmentových skvrn či jizev po akné. Další varianty jsou například Green Tea + Panthenol s extraktem zeleného čaje pro zklidnění zarudnutí, či Glow Deep Serum s arbutinem a rýží pro sjednocení pokožky a hydrataci.

Bestseller gel: Aloe Vera Hydrogel (92%) - gel s výtažkem aloe vera 300 ml

Aloe Vera Hydrogel (92%)

Aloe Vera gel je jedním z nejpopulárnějších produktů v korejské kosmetice. V tomto případě také vítězí jednoduchost složení a kvalitní zpracování jedné hlavní složky, a to organického aloe vera v 92% produktu. Účinky aloe jsou nesporné: chladí pokožku namáhanou sluncem, mírní červenou podrážděnou pleť a dodává lehkou hydrataci. Při nanášení hydrogel působí jako čisté aloe, ale vstřebává se velmi rychle, aniž by zanechal lepivý film. Naopak nechává pleť hebkou a pružnou, čímž má jasně navrch. Tedy, tímhle a tím roztomilým obalem. Aloe gel využije jakýkoliv typ pleti, avšak mastnější typy jej mohou ocenit jako lehký hydratační doplněk rutiny, či pro zklidnění zaníceného akné.

Bestseller krém: Mizon All in One Snail Repair Cream

Mizon All in One Snail Repair Cream

Mizon nabízí celou řadu Snail Repair s hlemýždím filtrátem, nicméně jejich dlouholetý bestseller je především tento “vše v jednom” krém. Představuje další možnost, jak zpracovat hlemýždí sliz. Krém obsahuje 92% slizu, jenže nevypadá jako tekutý gel na způsob COSRX Advanced Snail Essence. Textura slizu je spíše zahuštěná a působí jako vyšlehaná, je lehoučká a velmi luxusní. Název “krém” může být trochu matoucí, jelikož produkt spíše odpovídá velmi hustému séru nebo esenci. Sušší pleť bude možná muset nanést ještě noční krém. Opravdu je o co stát; zatímco COSRX ke slizu přistoupili velmi jednoduše, Mizon jej pro tento krém obohatili spoustou dalších osvědčených látek. Najdeme v něm například pupečník asijský, kyselinu hyaluronovou, peptidy, zelený čaj a ještě více. Výsledkem bude nádherně jemná pleť, plus hojivý efekt na akné či podráždění. Navíc je dostupný ve třech velikostech balení, takže jej může každý vyzkoušet svým tempem.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz