Hydratace a základy péče o suchou pleť

Nerovnováha hydratace a snížení schopnosti pokožky produkovat přiměřené množství kožního mazu vedou ke vzniku suchosti a k dehydrataci pleti. Tato nerovnováha vzniká v důsledku stárnutí, suchého zimního vzduchu, dlouhých horkých koupelí i používáním nevhodné kosmetiky. Nic však není ztraceno! V následujících řádcích se dozvíte, jak své pokožce pomůžete k hydratovanému vzhledu a k obnově schopnosti dlouhodobě udržovat přirozenou úroveň vlhkosti

5 zásad proti nadměrnému vysušování pleti

Pokožka má zásadní podíl na detoxikaci a vylučování škodlivin z našeho těla, není tak divu, že životní styl má na její stav výrazný vliv. V případě suché pleti však nejsou nutné velké zásahy, abyste jí pomohli ke krásně zvláčněnému vzhledu.

1. Zvlhčovač vzduchu 

Zejména v zimním období, kdy trávíme většinu času ve vytopených místnostech, potřebuje vaše pokožka dodávat do svrchních vrstev dostatek vláhy, která zabrání vypařování hydratace z jejích hlubších vrstev.

2. Sprchování místo koupele 

Dlouhá horká koupel je potěšení, kterého se těžko vzdává, přesto právě dlouhé koupání, ve spojení s příliš teplou vodou, suché pokožce neprospívá. Ideální je proto mít vanu za odměnu a běžné mytí omezit na 10 minut ve sprše s vlažnou vodou.

3. Hydratace ihned po mytí 

Jakmile dokončíte svou ranní či večerní očistu ihned aplikujte hydratační kosmetiku. Už 30 sekund po umytí klesá úroveň hydratace pokožky až na polovinu! Dbejte proto na její rychlé doplnění a uzamčení.

4. Zabraňte mechanickému poškozování 

K očistě pleti používejte pouze své ruce a vyhněte se houbičkám, kartáčkům a příliš hrubým peelingům. Se suchou pokožkou se pojí i oslabení přirozené ochranné vrstvy, kterou lze hrubým zacházením ještě více poškozovat. Jemnou očistou tak pomůžete své pokožce s regenerací a ochráníte ji před ztrátou vlhkosti.

5. Neškrábejte se 

Při pocitu suchosti často vzniká pocit napětí až svědění. Je však velice důležité odolat chuti se poškrábat a místo toho aplikovat hydratační přípravky, které od těchto pocitů rychle pomohou.

Účinné látky pro návrat hydratace

Korejská pečující rutina je už ze své podstaty zaměřená na tvorbu přirozených hydratačních vrstev a dokonalé vstřebávání kosmetických produktů do hloubky. Právě proto v ní nacházíme produkty jako jsou tonery a esence, které se v běžné péči často opomíjejí.

Kromě dodržování správného postupu při aplikaci jednotlivých pečujících kroků se při své rutině zaměřte také na účinné ingredience, které pomáhají dlouhodobě zadržovat vlhkost

Hydratační ingredience:

Doporučené kosmetické řady:

ITS SKIN – K-Beauty Vienna

Řada Hyaluronic Line

Tato řada založená na skvělých účincích kyseliny hyaluronové dokáže udržet pokožku hydratovanou po celých 24 hodin. Kromě zvláčňujících účinků se zaměřuje též na obnovu ucelené struktury pleti, zamezuje odlupování a vzniku šupinek a vdechuje pleti přitažlivý jas.

TIP: Hylauronic Acid 100

Phyto Plump Collagen

Řada Phyto Plump Collagen

Suchá pokožka bývá křehká a náchylná na vznik podráždění, začervenání a viditelného poškození. Tato kosmetická řada s obsahem veganského kolagenu pomůže pleti, která potřebuje nejen navrátit hydrataci a zároveň zklidnit projevy citlivosti.

Collagen Power Lifting

Řada Collagen Power Lifting Line

Účinky této pečující řady ocení ty z vás, kteří řeší problém suchosti spojené se stárnutím pokožky a přejí si zjemnit viditelnost vrásek. Složení jednotlivých produktů obsahuje mořský kolagen, glycerin a vyživující látky, které pleti pomohou k omlazenému a jemně zvláčněnému vzhledu.

TIP: Collagen Power Lifting Cream

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz