Proč mít doma kosmetiku s aloe vera?

Tato nenáročná rostlinka si našla svůj domov snad úplně všude. Původem z pouště se dnes tento druh kaktusu zabydlel v mnoha našich domácnostech jako rychlý pomocník proti popáleninám, modřinám a drobným poraněním a někdy také jako osvěžující nápoj nebo kompot. Možnosti jeho využití jsou však stále daleko širší, čehož s chutí využívají výrobci kosmetiky. Aloe vera má totiž vyjímečné hydratační, zklidňující a regenerační schopnosti, které navíc nedráždí ani citlivou pleť. Kdy je tedy vhodné kosmetiku do své péče zařadit a jaké další složky se pod jejím povrchem ukrývají? To, vše se už brzy dozvíte. ;)

Pár zajímavostí o aloe vera

Ve starověkém Egyptě bylo aloe vera považovano za "rostlinu nesmrtelnosti" a díky jeho mimořádným účinkům si ho zamilovala už první velká "beauty influencerka" - královna Kleopatra.  

Už v této době se aloe používalo jako bylinný prostředek, který zevnitř pomáhal vyživovat tělo a posilovat jeho imunitu. Při vnějším použití bylo ceněno jako zázračná rostlina, která poskytuje úlevu od popálenin, urychlovala hojení ran, pomáhala s projevy lupénky, spáleninami od slunce, záněty, opary a dalšími závažnými lokálními poraněními. 

V dnešní době všechny tyto způsoby využití přetrvávají a díky svým skvělým účinkům na pokožku a vlasy je navíc považováno za nadčasovou složku, kterou najdete v nespočtu kosmetický přípravků.

Co se skrývá v aloe?

Jak je možné, že aloe má tak široké využití? Na tuto otázku najdeme odpověď hezky pod povrchem v prvcích a vitamínech, které obsahuje. Vitamíny jsou základní mikroživiny, které si tělo často nedokáže samo vyrobit v dostatečném množství (nebo vůbec) a proto je potřeba je doplňovat z "vnějšku". 

Jedním z takových vitamínů je vitamín B12, který je důležitý pro buněčnou obnovu a regeneraci pokožky, vlasů a také nehtů. Dalšími vitamíny, které kromě B12 v aloe najdete, jsou vitamíny C a E. 

Vitamín C rozjasňuje pleť a vyrovnávají její barevný tón, takže je nejlepším přítelech těch z nás, kteří bojují s hyperpigmentaci. Skvěle funguje také proti akné skrze protizánětlivé účinky a díky podpoře syntézy kolagenu také snižuje výskyt vrásek a jemných linek. 

CICA Aloe 96% Soothing Gel Cream

#96 % výtažek z aloe. #Okamžitě dodává hydrataci. #CICA pro vyšší zklidňující účinek. #Využítí od hlavy až k patě.

Aloe Vera Hydrogel (92%) 

#Osvěžující a zklidňující gel. #Hydratace a péče o suchou pleť. #Lehká a snadno vstřebatelná textura. #Revitalizace a mentolové ochlazení.

Malým háčkem je, že vitamín C zvyšuje citlivost pokožky na UV záření. Právě v tu chvíli se hodí mít po ruce vitamín E, který tuto citlivost naopak snižuje a zároveň posiluje skvělé účinky vitamínu C. Věřili byste tomu, že toto všechno se skrývá v jedné rostlince? A to s výčtem vitamínů v aloe ještě nejsme u konce.

Aloe vera je bohatá ještě na jeden super vitamín - retinol neboli vitamín A. Retinol zvyšuje tvorbu kolagenu a snižuje vylučování kožního mazu. Což z něj dělá hvězdnou složku kosmetických produktů proti stárnutí a akné

Kromě toho aloe obsahuje také 8 druhů enzymů, které umocňují reakce, vstřebávání a účinky dalších složek. Dalšími výbornými prvky v aloe jsou aminokyseliny a meď (peptidy), vápník, zinek, kyselina salicyová a lignin.

S čím vám aloe pomůže?

Korejská kosmetika aloe vera maximálně využívá a najdete v jejím sortimentu i řadu produktů s téměř 100% složením z čistě přírodního aloe. V kosmetice je aloe obzvláště účinné také díky schopnostpronikat hluboko do pokožky, výborně přenášet živiny a pomáhat také s odplavováním toxinů

Když se navíc spojí všechny minerály, vitamíny a antioxidanty, tak není divu, že síla aloe v kosmetice je téměř nepřekonatelná. Velkým plusem je i to, že kosmetika s aloe je vhodná pro všechny typy pleti: suchou pokožku zvláčňuje, aknózní pomáhá s regenerací a hojením, citlivou zklidňuje, mastné pomáhá s redukcí mazu, zralé s pigmentací a smíšenou rehydratuje.

Aloe Soothing Sun Cream SPF50/PA+++

#Spolehlivá ochrana před UV. #Efektivně bojuje proti povadnutí pleti. #Hydratuje, osvěžuje a zklidňuje. #Zvláčnění a regenerace.

Aloe Relaxing Mask Sheet

#Zklidňuje citlivou a podrážděnou pleť. #Hydratuje a osvěžuje. #Eliminuje zarudnutí. #Reguluje tvorbu kožního mazu a odstraňuje mastný lesk.

Nejčastější využití v korejské kosmetice

Opalování s ochranným krémem s aloe

Chcete-li si zajistit osvěžující a hydratační péči, která vás zároveň ochraní před UV zářením a spálením od sluníčka, tak je rozhodně dobrou volbou opalovací krém s aloe vera. Ten v sobě snoubí perfektní pečující účinky a jemnou nezatežující ošetření pleti, které jí bude spolehlivě chránit před sluncem po celý rok.

Hydratace a laskavá péče

Rozhodně nejproslulejší schopností aloe vera je jeho schopnost dodávat hloubkovou hydrataci. Je tak výbornou složkou plátýnkových masek, kde společně s dalšími složkami jako je avokádo, zázvor a lékořice pomáhá čistit póry, brání vzniku zánětů a samozřejmě úžasně zvláčňuje pokožku.

Zklidnění podráždění a zvláčnění

Pokud už je na opalovací krém pozdě nebo se potýkáte s podrážděnou a začervenalou pletí pak vám ideální první pomoc poskytnou gely na více než 90% bázi aloe vera. Z vlastní zkušenosti mohu také potvrdit, že tyto gely perfektně fungují na puchýřky, když vám nečekaně vystříkne olej z pánve. :D Kromě toho se dají používat na pokožku celého těla pro dodání hydratace, zjemnění pokožky a úžasný pocit úlevy a zvláčnění.

Kosmetika s aloe vera představuje to nejlepší ze světa přírodní korejské kosmetiky a ukazuje, že se s čiště přírodními složkami dá dosáhnout úžasných výsledků. Pokud vás zajímá více o korejských unikátních složkách jako je třeba hlemýždí mucin nebo se chcete blíže podívat na účinky vitamínu C, který najdete i v aloe, určitě se nestyďte probrouzdat i naše další články. ;) 

Zdroj foto: Canva

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz