6 dokonalých dárků pro 6 typů pleti

Dáváte přednost rozmanitým dárkům a kosmetika je jen jednou z věcí, kterými své blízké potěšíte? Nenašli jste, co jste hledali v našich vánočních sadách a nebo chcete své blízké s korejskou kosmetikou pouze lehce seznámit? Pro všechny takové případy pro vás máme skvělé nápady na nejlepší produkt pro každý z 6 typů pleti!

 

Dárek pro harmonickou péči o smíšenou pleť

Začněme rovnou se smíšenou pokožkou. Její majitelky (a majitelé) se musí při výběru kosmetiky ohlížet na různorodé potřeby každé části obličeje - suchých tváří i mastné T-zóny. Svým blízkým můžete rozhodování ulehčit a obdarovat je vyživující noční maskou s rýžovým extraktem a niacinamidem.

Tyto složky napomáhají ke sjednocení tónu pleti, poradí si s pigmentací i začervenáním v důsledku akné. Především jsou však bezva produktem pro hydrataci suchých oblastí a snadno se všebávání i do mastnější pokožky. Pleť po použití této masky bude zářivě krásná, oživená a zregenerovaná.

ricespamask 01 1296x

Doporučujeme: Ultimate Nourishing Rice Spa Overnight Mask

 

Vyhlazení a sjednocení suché pleti

Nevýhodou suché pleti je, že může pokazit i překrásný make-up. Skrze hromadě odumřelých kožních buněk se při jeho aplikaci totiž vytváření viditelné šupinky a nejednotná místa na pokožce obličeje i při jeho dokonalém rozetření. 

Svým blízkým můžete od tohoto problému snadno odpomoci díky produkty 2v1. Multifunkční peeling a vyživující pleťová maska od Klairs je vytvořena na míru suché pokožce. Kromě toho, že peeligen pleť zbaví “nerovností”, usazených nečistot a šupinek, obsahuje zároveň mix pečujících složek, které dodají suché pleti pečující výživu.

Doporučujeme: Strawberry Sugar Food Mask

 

Odlečení a úleva od mastného vzhledu pleti

Stále se vracející mastný film je přízrak, který straší každého, koho trápí pokožka tvořící vysoké množství kožního mazu. Kromě nepříjemného pocitu a nejistoty spojené s mastnou pokožkou, která se nedá ihned řešit, se tento typ pleti pojí také s vyšší rizikem ucpávání pórů.

Z toho důvodu je nejlepším dárkem pro mastnou pleť první krok dvojího čištění - hydrofilní olejíček! Ten se snadno smísí z kožním mazem a překoná tak bariéru, kterou čistící gel dokáže očistit jen povrchově. Olejíček dokáže uvolnit ucpané póry, čímž působí proti vzniku černých teček a akné a navíc dodává pleti hydrataci a ta proto nemá potřebu ihned po umytí začít s tvorbou kožního mazu.

Doporučujeme: Gentle Black Deep Cleansing Oil

 

Dlouhodobé udržování normálního stavu pleti

Normální pleť je sen mnohých z nás, ale především je to vyvážený stav, kdy pokožka netvoří mazu ani příliš mnoho a nemastí se, ani příliš málo a tedy není vysušená. Pro dlouhodobé udržení takto krásné a spokojené pleti jsou zásadními faktory ochrana před poškozením, zejména UV zářením a také doplňující hydratační péčí.

UV záření výrazně přispívá k urychlení stárnutí pleti a s ním spojenou tvorbou vrásek a pigmentace. Proto je důležité v každodenní péči a v každém ročním období myslet na SPF ochranu. Korejská kosmetika nabízí mnoho skvělých a předevšim lehkých opalovacích krémů, které se do pleti beze stop vpijí a nezatěžují ji. Svým blízkým tak můžete udělat radost opalovacím krémem, který je zároveň perfektním podkladem pod make-up.

artless

Doporučujeme: Artless Glow Base SPF 50+ PA+++

 

Osvěžení a zklidnění citlivé pleti

Nepodráždit citlivou pleť je někdy pěkný oříšek a co teprve, když je jí navíc potřeba zklidnit. I v tomto případě má pro vás korejská kosmetika jedinečnou odpověď. Je jí CICA - zázračná rostlinka, která pleť hydratuje, zklidňuje a navrací jí rovnováhu. 

Rychlou pomocí od začervenání poskytují tampónky napuštěné koncentrovaným tonikem ze 3 extraktů CICA. K pokožce tyto tenké tamónky lehounce přilnou a díky tomu jí poskytnou skutečně intenzivní péči bez dlouhého čekání. Citlivá pleť s nimi zažije uvolnění, zklidnění a navíc se jí vrátí krásný jas.

Cica fit pad

Doporučujeme: Pure Fit Cica Pad

 

Rychlé rozloučení s akné 

Důvodů proč akné vzniká je mnoho a ne všechny se dají snadno ovlivnit. Pokud vaše blízké trápí rozsáhlejší oblasti pupínků nebo je trápí jednotlivě na náhodných místech obličeje, je čas na rychlou akci!

Korejci mají na problematiku akné jasnou odpověď v podobě lokálních pečujících produktů. Ty, dokáží působit přímo z místě vzniku akné bez zbytečného vysušování okolní pokožky. Skrze účinné složení se vstřebávají do hloubky pokožky a dosahují tak až ke kořenům vzniku pupínku. Kromě expresního zmenšení a zmírnění začervenání, potěší také svými preventivními účinky působícími proti šíření akné.

Doporučujeme: Good Bye Blemish Soothing Gel Cream

 

 O dalších tipech a tricích se můžete dozvědět i v našich předchozích článcích věnovaných dárkovým setům a variantám dárků pro každý rozpočet

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz