5 krémů pro viditelně krásnější vzhled

Krémy jsou velmi přístupnou a oblíbenou formou péče o pleť. I ti z nás, kteří si vždy vymyslí nějakou lepší činnost než věnovat se péči o pleť, si už povětšinou zvykli ošetřit svou pokožku alespoň jednou denně hydratačním krémem. Pojďme se proto společně podívat na skvělé krémy, které perfektně završí pečující rutinu a poskytnou maximální péči i v jediném kroku, když zrovna máte “liný den”.

Proč je důležité krém používat

Každodenní hydratace je pro krásnou a vyváženou pleť nadmíru důležitá, přesto ji někteří považují spíše za estetický zvyk. Naše pokožka je největším orgánem těla a vyžaduje pravidelnou péči, kterou jí ochráníme před poškozením. Každodenní hydratace může snížit riziko extrémní suchosti nebo mastnoty. Oba tyto extrémy jsou pro pleť škodlivé a způsobují běžné kožní problémy, jako je akné. 

Přestože samotný krém se bez předchozích pečujících kroků, nemůže do pokožky dokonale a beze ztrát vstřebat, vhodným výběrem může svou pokožku laskat a snadno jí poskytnout přiměřenou péči každý den.

 

Krém pro suchou pleť 

Suchá typ pleti vzniká, když pokožka příliš rychle ztrácí vláhu a dostává se tím do stavu dehydratace. V jeho důsledku se mohou na pokožce vytvářet drsné plošky nebo šupinky, které může provázet svědění a napětí. 

Nejlepší péči poskytnete suché pokožce kosmetikou s obsahem kyseliny hyaluronové, která dokáže navázat až o 1000násobek více vody než je její hmotnost. Pokožka je tak díky ní dlouhodobě a silně hydratovaná.

Hyaluronic Acid Intensive Cream

hyaluroniccream 01 1080x

Tento intenzivně hydratační krém s kyselinou hyaluronovou uzamyká hydrataci v pokožce, čímž ji chrání před vysoušením. Krásně se vstřebává bez zatížení nebo mastného pocitu. Pleť je po jeho použití hebká jako obláček a udržuje si dlouhodobě hydratovaný vzhled.

 

Krém proti vráskám

Naše pleť je s přibývajícím věkem vystavena mnoha vlivům: slunci, nepříznivému počasí a špatným návykům. Ty jsou pak příčinou jejího poškozování a postupného vzniku známek stárnutí jako jsou vrásky a pigmentové skvrny. S podporou přirozené schopnosti regenerace však můžete udržet svou pleť déle pružnou a svěží.

V oblasti podpory obnovujících a omlazujících schopností pokožky je špičkou hlemýždí mucin. Kromě toho má výborné hydratační účinky a zklidňující efekt, čímž se stavá skvělou volbou i pro péči o cilivou pokožku.

24k Gold Snail Repair Cream

Tento luxusní krém obsahuje mucinový filtrát od černých hlemýžďů, který výživujícími účinky až 10x převyšuje běžný mucin. Má silné antioxidační účinky, který chrání buňky před poškozením a předčasným stárnutím. Zároveň vyrovnává barvu pleti a zesvětluje pigmentaci. Skrze obnovení kvality kolagenových a elastinových vláken pokožky dokáže pleť viditelně omlazovat a dodává jí pevný vzhled.

 

Krém pro citlivou pleť

Zvýšená citlivost pokožky je poměrně běžný stav a znamená, že vaše pleť je náchylnější k reakcím, jako je zarudnutí a podráždění. Většina lidí, kteří mají citlivou pokožku, pozoruje občasné nebo časté svědění, pálení a výrazné začervenání.

Skvělou ingrediencí specifickou pro korejskou kosmetiku je centella asiatica (pupečník asijský), která má jemné zklidňující účinky, napomáhá pokožku hydratovat a zároveň skrze antioxidační procesy povzbuzuje obnovující vlastnosti pokožky.

Rich Moist Soothing Cream

Rich Moist Soothing Cream

Tento krém posiluje přirozenou hydratační bariéru pokožky a zvyšuje schopnost obnovovat buňky. Díky obsahu pupečníku asijského uspišuje zklidňující efekt a navrací pokožce pocit maximálního pohodlí. Jeho textura je nelepivá a snadno roztíratelná, čímž umožňuje rychlé a účinné vstřebávání.

 

Krém pro mastnou pleť

Mastná pleť vzniká, když mazové žlázy v pokožce produkují příliš mnoho kožního mazu. Kožní maz (sebum) je voskovitá, mastná látka, která hydratuje pokožku, dodává jí elasticitu a chrání ji před poškozením. Pro udržení správných funkcí pokožky je produkce kožního mazu nezbytná, pokud je ho však příliš mnoho může vést k ucpávání pórů a vzniku akné.

Dlouho jsme byli zvyklí na to, že kosmetika pro mastnou pleť obsahuje alkohol a další látky, které pokožku nadmíru vysušují. Po jejich nanesení pak obvykle byla pleť stažená a po pár hodinách se na ní mastný film znovu objevi, často v ještě větší intenzitě. I kosmetika pro mastnou pleť by měla mít především hydratační charakter a nikdy by neměla vysušovat! Při výběry se zaměřujte na lehkou texturu, která se do pokožky snadno vstřebává.

Less On Skin Cream

Amazon.com : Holika Holika Less on Skin Cream 100ml 3.38 fl.oz. … : Beauty  & Personal Care

Krém z řady Less On Skin je speciálně uzpůsobený pro péči o mastící se pokožku. Má lehkou texturu, která se okamžitě vstřebává a neucpává póry, díky tomu při jeho používání nehrozí zvýšené riziko vzniku akné ani černých teček. Tento krém má uvolňující účinky a minimalizuje nepříjemné pocity na pleti.

 

Krém pro problematickou a smíšenou pleť

Častou příčinou vzniku černých teček a akné je ucpávání pórů. To je způsobeno tvorbou kožního mazu, který zachytí a následně zapouzdří drobné nečistoty a nahromaděné odumřelé kožní buňky. Výsledkem je vznik černých teček pupínků

V případě problematické pokožky je tak nejlepší volbou používat exfoliační kosmetiku, která čerpá z účinků ovocných kyselin AHA a BHA. Ty dokáží jemně a bez mechanického poškozování čistit pleť od odumřelých kožních buněk i vnějších nečistot a přechází vzniku akné

AHA/BHA Vitamin C Daily Cream

refreshcream thum 720x

Tento krém je skvělý pro posílení problematické a aknózní pleti. Dodává jí čistý a svěží vzhled a dává sbohem nedokonalostem. Hedvábná a lehká textura umožňuje rychlé vstřebávání a zklidnění pleti bez ucpávání pórů. Navíc překrásně rozjasňuje vzhled pokožky.

 

Všechny zmíněné krémy je možné používat při denní i večerní péči o pleť. Při ranní pečující ruině se však navíc doporučuje nanést po hydratačním krému ještě opalovací nebo BB krém s SPF a celoročně tak svou pokožku chránit před poškozením UV zářením

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz