Novoroční předsevzetí: 5 tipů, co v péči o pleť (ne)dělat

Vstup do roku 2024 s radostí a krásnou pletí! Jsme nadšení, že můžeme být součástí tvé kosmetické cesty a tak jsme ani letos nemohli zapomenout na užitečná beauty předsevzetí, která vylepší tvou každodenní péči. Nezapomeň, krása začíná už malými rituály. Abychom ti pomohli dosáhnout nádherné pleti, přinášíme ti 5 úžasných tipů pro perfektní start kosmetické péče v novém roce. Připrav se, startujeme!

1. Pozor, nesahat!

Zamyšlené promnutí čela, nadšené pohlazení hebounké pleti nebo poškrábání se na nose - to vše jsou drobnosti, které mohou narušit přirozenou rovnováhu tvé pokožky. Rukami se během dne dotýkáme lecčeho a tak při častém sahání přenášíme na obličej mikroby a bakterie, které mohou způsobovat nepříjemné zanícení. To se pak projeví v podobě začervenání, zvýšené citlivosti nebo akné.

Mysli proto na to, že předtím než se své pokožky dotkneš, je důležité ruce důkladně umýt, obzvláště před zahájením tvého pečujícího rituálu. Nezapomeň také, že do styku s obličejem přichází také další věci, jako je např. ručník nebo telefon, proto i za jejich pravidelné čištění ti bude tvá pokožka velmi vděčná.

Co tedy s tím? Perfektním řešením jsou anti-akné náplasti (patche), které pupínek zakryjí před nenechavými prsty, ochrání jej před vniknutím bakterií a tekutinu navíc do sebe rychle absorbují, takže pupínek expresně zmenší. Vyzrát nad akné je s nimi zkrátka úplná hračka.

4. Čas se zchladit

Udělalo se ti z povídání o opalovacích krémech trochu horko? Tak to je nejlepší čas na studenou nebo spíše vlažnou sprchu. Dalším zlozvykem, kterého se v letošním roce můžeš zbavit je omývání pokožky příliš teplou vodou.

Horká voda strhává z pokožky důležité oleje a proteiny, které udržují její přirozenou rovnováhu a chrání ji před vnějšími agresivními vlivy. V důsledku toho se oslabuje kožní bariéra, snáze vznikají záněty a také dochází k dehydrataci a vzniku suché pleti

Zapomínat bys také neměla na vodu, která putuje do pokožky zevnitř - pravidelný a dostatečný pitný režim ti pomůže usnadní cestu ke krásné porcelánové pleti, kterou vidíme u Korejek.

V kombinaci se 3. kosmetickým předsevzetím (SPF krémem) je ideálním řešením pro hloubkové čištění každého typu pleti. Jemnější peeling s nižšími koncentracemi nebo jemnou kyselinou PHA je vhodný dokonce i pro citlivou pokožku.

Zajímají tě další vychytávky, kterými můžeš rychleji získat zdravě vypadající pleť, zářivé vlasy nebo trochu odlehčit přírodě? Přečti si naše předsevzetí z loňského roku.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz