Doma jako v lázních: 5 tipů

koreankosmetika_spa

Nechce se vám pravidelně absolvovat návštěvy salónů, lázní a kosmetiček a přesto toužíte po dokonalé péči? Přeneste lázeňský zážitek do svého obýváku. Nejenže to prospěje naší pokožce, kterou brzy začne sužovat přechod do zimy, ale můžeme si takto dopřát trochu relaxace, ulevit stresu a cítit se zase o něco příjemněji. Tady je 5 tipů, jak si doma připravit kúru jako v lázních s korejskou kosmetikou.

TIP #1: Vytvořte si příjemné prostředí.

V první řadě bychom měli navodit klidnou atmosféru. Vypneme zprávy, odložíme telefon - lepší bude hudba, voňavá svíčka nebo třeba horký čaj. Možná to zní jako klišé, ale obzvlášť během současné situace je velmi důležité si vytvořit hezké chvilky pro sebe, bez všeho toho chaosu kolem. Teď se můžeme naladit na self-care. K tomu vám můžou pomoct naše kosmetické čelenky.

TIP #2: Použijte pečující kosmetiku během koupele.

Naložit se do vany je jasná volba. Můžeme si ale zpříjemnit i sprchu díky voňavým sprchovým gelům, které zároveň pečují o pokožku a zbytečně ji nevysouší. Vyzkoušejte třeba zjemňující sprchový gel pro exfoliaci. Nezapomeňte ani na vlasy a dopřejte jim pořádnou hrst hydratační masky.

TIP #3: Nikdo vám nebrání používat plátýnkovou masku i každý den.

Jestli taky máte šuplík plátýnkových masek, který schováváte na večery před velkými akcemi, teď je perfektní čas využít masky jen tak k odpočinku. Způsobují vám roušky akné? Můžete ho zmírnit použitím černé masky s uhlím. Namáhané pleti prospěje také zklidňující maska, například s aloe nebo tea tree. Ostatně, nikdo vám teď nemůže nic namítat, pokud budete používat masky i pětkrát týdně.

TIP #4: Péče o ruce a nohy v jednom kroku.

Ruce a nohy jsou často naší vizitkou, proto je důležité o ně pečovat. Suchá, popraskaná nebo drsná pokožka na rukou a nohou může být způsobena řadou faktorů, jako je časté mytí. Krém 2 v 1 na ruce a nohy od Mizon je skvělou volbou pro ty, kteří hledají jednoduchý a účinný způsob, jak o ně pečovat.

TIP #5: Krémová noční maska zapečetí všechnu vaši snahu.

Korejské noční masky jsou krémy s extra schopností vytvářet hydratační film, který vydrží celou noc. Když se na náš lázeňský den tolik snažíme s peelingy a hydratací, noční maska vše uchrání přes noc a další den si stále můžeme užívat výsledků naší kúry. Budíte se pravidelně se suchou a napnutou pletí? Pak právě noční maska by mohla být vaší záchranou. Problematická pleť ocení protizánětlivou masku s propolisem a suchá pleť si určitě oblíbí výživnou masku s rýží.

Zdroj obrázků: 3CE Style Nanda

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz