Pohled do zákulisí KEEO: Den Země

Asi už jste si zvykli na to, že v našich článcích se dozvídáte různé zajímavosti o kosmetické péči, účinných složkách, typech pleti a návodech, jak si svou vlastní pečující rutinu správně sestavit. O čem ale zatím ještě příliš nevíte jsou lidé, na kterých KEEO stojí, naše hodnoty, cíle a sny, díky kterým vám můžeme přinášet to nejlepší z korejské kosmetiky. Dnes na Den Země jsme se vám proto rozhodli některé z těchto věcí poodhalit. :)

Myšlenka, které vedla ke vzniku KEEO

Naše dvě zakladatelky (Naty a Viky) měly na začátku jednoduchou myšlenku - korejská kosmetika funguje, je designově velmi povedená a neobsahuje škodlivé složky - proč jí tedy nedopřát nejen sobě, ale i ostatním milovníkům přirozené krásy v ČR? 

Odpovědí byla první várka kosmetiky od Holika Holika a COSRX, po kterých se velmi rychle slehla zem. Postupem času se náš sortiment stále více rozšiřoval a objevovaly se v něm (a někdy mizely) nové korejské značky. Letos k našim nejoblíbenějším novinkám patří přírodní kosmetika od Beauty of Joseon a vlasová péče La'dor.

S rostoucím množstvím pečujících produktů a pozitivních reakcí se povědomí o korejské kosmetice začalo dostávat od několika nadšenců do stále širšího povědomí. Společně s tím se lidé začali také více zajímat o to, co obnáší celá 10ti kroková korejská péče a my si uvědomili, že už nestačí jen dopravit korejskou kosmetiku k nám, ale na důležitosti nabývá i naše schopnost předávat znalosti o korejské rutině, typech pleti i účinných složkách.

Naším cílem tak začalo být naučit naše zákazníky, jak si správně vybrat svou kosmetiku tak, aby si splnili svůj sen o krásné a zářivé pleti. Na myšlence edukace a pomoci našim zákazníkům s výběrem stojí náš blog, poradna a v loňském roce se přidal také náš poradenský chatbot Krasomilka.

Jsme v tom společně

Velkým tématem pro nás vždy byla a je komunita KEEO, které jsme pojmenovali "keeomílci". Společně s vámi jsme skrze anketu na Instagramu vybrali naše logo a na základě zpětné vazby, ať už pomocí dotazníku nebo otázek z poradny, vylepšujeme i design našich stránek, aby vám u nás bylo vždy příjemně a snadno a rychle jste našli vše, co potřebujete.

Zpravidelnili jsme také vydávání informačních článků, které propojujeme s produkty, abyste přesně věděli, jaké účinky můžete reálně očekávat, jakou funkci mají jednotlivé složky a dozvíte se i jaký formát kosmetiky je pro váš typ pleti vhodnější (např. čistící pěna nebo gel). Samozřejmě, se také často věnujeme tématu 10ti korejských kroků a tomu na jakém místě se v pečující rutině používají některé korejské zvláštnůstky, jako jsou plátýnkové masky a patche.

Kvalitní kosmetika eticky a ekologicky

Ačkoliv korejská kosmetika čerpá svou sílu především z rostlinných složek, tak mezi tu vůbec nejoblíbenější dlouhodobě patří ta s hlemýždím mucinem. Můžeme vás ujistit, že o šneky je při jejím sběru vždy perfektně postaráno a často dostávají skutečně luxusní péči, aby sliz, který zanechávají ve svých stopách, byl 100 % Stress-free. I díky tomu přístupu přináší mucin vaší pleti skutečně nejlepší možné účinky.

Pro ty z vás, kteří svou kosmetiku chtějí zcela bez živočišných látek stále rozšiřujeme také naši nabídku ve veganské sekci a těší nás, že si tyto produkty stále častěji nachází cestu do vašich domovů.

Náš tým dbá i na to, abychom kompenzovali fakt, že korejskou kosmetiku k nám musíme dovážet. V našich balíčcích proto nenajdete žádné plasty - naše krabice, výplň i lepenka jsou proto papírové a snadno recyklovatelné.

V tomto roce nám dělá radost také navázání spolupráce s organizací Sázíme Česko. Díky ní nyní můžete při svém nákupu, skrze drobný příspěvek pomoci k tomu, abychom snižovali uhlíkovou stopu, která se spojuje s dopravou a navíc přitom rozšiřovali české lesy a měli k přírodě zase o něco blíž. 

Na tomto projektu se nám velmi líbí, že neposíláte svůj příspěvek do "prázdna", ale po vysazení vašeho stromku vám příjde zpráva, kam si za ním můžete zajet na výlet. :)

 

Jak náš tým pomáhá přírodě?

Pohled do zákulisí KEEO: Den Země

Naty

CEO a skvělá motivátorka
V běžném životě se snažím dělat všechny důležité drobnosti, abych nezvyšovala množství odpadu - na nákupy se snažím chodit s vlastní taškou, v onlinu nakupuji věci i do zásoby, abych nemusela objednávky často opakovat a šetřila tak emise při dopravě. Nepoužívám kosmetiku ani deodoranty ve spreji. Používám eko menstruační pomůcky a samozřejmě třídím také odpad. Zároveň se snažím šetřit s vodou i elektřinou.
Pohled do zákulisí KEEO: Den Země

Viky

CEO a bezva pohodářka
Kdykoli to jde, tak dávám přednost nejednorázovým alternativám: od nabíjecích baterek místo obyčejných, po silikonová brčka, kelímky a kovové příbory, které s sebou bereme, když s rodinou vyrážíme na naše oblíbené výlety do přírody. Ekologické návyky učíme i našeho syna, který už ví, že při malování šetříme papírem, k hračkám přistupujeme zodpověďně apod. Doma ráda používám ekologické čistící prostředky.
Pohled do zákulisí KEEO: Den Země

Vita

Markeťačka a super inovátorka
Ovoce a zeleninu v supermarketu nedávám do igelitových sáčků a tašek, ale snažím se mít vždy po ruce vlastní, at už jdu nakoupit potraviny nebo oblečení. Používám nerezové kávové kapsle, neplýtvám jídlem, eliminují počet donášek a jídla s sebou. Oblečení, knihám, nábytku a technice vždy dávám druhý život. Snažím se chodit pěšky nebo využít MHD místo jízdy autem. Ráda při svých nákupech podporuji ekologické volby, pokud mi někde nabídnou vysadit strom, finančně podpořit úklid lesů, možnost úspornějšího balení nebo ekologičtější dopravu, hned toho využiji.
Pohled do zákulisí KEEO: Den Země

Zuzka

Copywriterka a šotek z poradny
V poslední době mě oslovil trend přiměřeného minimalismu, takže více zvažuji, jestli je nákup jediná možnost, jak si některé věci pořídit a také to, zda je skutečně potřebuji. Díky tomu jsem si oblíbila stále snadnější možnosti upcyklace, které využívám hlavně u knížek a oblečení. Líbí se mi, že i u korejské kosmetiky se začíná trend minimalismu pomalu objevovat, a to v podobě spojování funkcí kosmetiky (např. masky s peelingem). Těším se proto, co dalšího nového nám moderní korejská kosmetika přinese. :)
Pohled do zákulisí KEEO: Den Země

Keeomílci

Komunita, co dává naší práci smysl
Objednávají si kosmetiku s kvalitním složením, které nezatěžuje přírodu. Těší je, že svůj balíček dostanou v pěkném papírovém balení bez plastů bez příplatků. Nebojí se říct si o radu či vyzkoušet neokoukané ingredience. Sem tam, rádi udělají radost ostatním a přispějí na zajímavý humanitární nebo ekologický projekt.

Doufáme, že pro vás byl tento netradiční pohled do zákulisí zajímavý a těšíme se na to až pro vás budeme příště s láskou balit nějaký další príma korejský kosmetický kousek nebo se uvidíme v naší "centrále" při osobním odběru. Mějte krásný den, dělejte si radost a zkrášlujte svou pokožku zevnitř. S velkým pozdravem, váš tým KEEO. :) 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz