Nejčastější otázky: Tajemství zářivé pleti a vitamínu C!

Vitamín C je skvělým pomocníkem vaší pleti v boji proti nejrůznějším nedokonalostem. Dnes, na Mezinárodní den vitamínu C, vám přinášíme článek s odpověďmi na nejčastější otázky, které se týkají používání této skvělé složky v korejské kosmetice. Pokud trpíte akné, vráskami, pigmentací nebo tmavými kruhy pod očima, vitamín C by ve vaší péči určitě neměl chybět. Zjistěte, jak ho správně používat a jak s ním dosáhnout, co nejrychlejších a nejlepších výsledků.

Proč je vitamín C v kosmetice tak oblíbený?

Hledáte klíč k mladé, zářivé a sjednocené pleti? Tak to se neobejdete bez kosmetiky s vitamínem C. Tato složka se v ní nejčastěji používá k zesvětlení a depigmentaci pokožky a jako prevence vzniku akné i známek stárnutí.

Tento vitamín je totiž vynikajícím antioxidantem, který chrání před poškozením volnými radikály z vnějšího prostředí a je také nezbytný pro přirozenou tvorbu kolagenu.

Díky těmto vlastnostem zpomaluje proces stárnutí, udržuje pleť pružnou a pomáhá vyhlazovat i již vzniklé hlubší vrásky

Tím ale stále výčet jeho předností nekončí! Skrze své protizánětlivé účinky dokáže redukovat projevy akné a rosacey a díky působení proti vzniku a usazování melaninu je také nezastupitelným spojencem v boji proti pigmentaci.

Nejčastěji kladené otázky:

Funguje kosmetika s vitamínem C?

Ano, kosmetika s vitamínem C je skvělým způsobem, jak zlepšit a projasnit vzhled pokožky. Účinky vitamínu C jsou už desetiletí testovány v klinických studiích a jejich vliv na pokožku je tak řádně prověřen a potvrzen. 

Může se kosmetika s vitamínem C používat ráno i večer?

Dermatologové obvykle doporučují ranní aplikaci kosmetiky s vitamínem C, protože tento antioxidant pomáhá pleť chránit před působením volných radikálů, znečištěním a dalšími agresory z prostředí. Při denním používání se doporučuje aplikovat krém s ochranným faktorem SPF.

Nicméně své nesporné výhody má vitamín C i ve večerní péči, protože podporuje proces regenerace během spánku. Aplikaci na noc volte v případě, že máte citlivou pleť. Vyhnete se tak riziku fotosenzitivity, která může nastat při aplikaci vitamínu C během dne. 

Nic nebrání ani tomu, abyste vitamín C využíval ve své péči 2x denně. Při vyšších koncentracích je ho však lepší do rutinní péče zařazovat postupně. Na začátku je nejlepší používání omezit na 1x za 2 dny, pokud nebude vznikat podráždění, je možné četnost zvyšovat.

Vždy je důležité zvážit nejen čas aplikace, ale i individuální potřeby vaší pleti.

Nejčastější otázky: Tajemství zářivé pleti a síla vitamínu C!

Vita Lemon Sparkling Toner - Tonikum s vitamínem C

#Vyrovnává tón. #Rozjasňuje vzhled. #Zmírňuje akné a zklidňuje. #Hydratuje pokožku. #Zpomaluje proces stárnutí. #Zpevňuje.
Nejčastější otázky: Tajemství zářivé pleti a síla vitamínu C!

Vitamin C 23 - Sérum proti hyperpigmentaci 

#Mizíkuje akné a hyperpigmentaci. #Rozjasňuje unavenou a matnou pleť. #Zpevňuje a vypíná pokožku. #Vyhlazuje vrásky. #Chrání před poškozením vlivem životního prostředí.
Nejčastější otázky: Tajemství zářivé pleti a síla vitamínu C!

Real Vitamin C Ampoule - Rozjasňující sérum s vitamínem C

#Redukuje hyperpigmentaci.  #Dodává pleti zářivý vzhled. #Hydratuje a zklidňuje. #Bojuje proti stárnutí. #Vhodná pro všechny typy pleti.
Nejčastější otázky: Tajemství zářivé pleti a síla vitamínu C!

Natural Vita (Lemon) - Vitamínová maska

#Oživuje a rozjasňuje vzhled. #Bohaté množství vitamínů. #Vhodná pro všechny typy pleti včetně citlivé. #92 % složek přírodního původu.

Pomáhá vitamín C proti jizvám po akné?

Podle výsledků výzkumu je možné vitamín C úspěšně využívat k vyhlazování jizev po akné, a to díky jeho schopnosti podporovat syntézu kolagenu, který pomáhá s obnovou hladké struktury pleti. 

Dále se také prokázalo, že vitamín C urychluje hojení ran minimalizuje riziko zjizvení.

Jaké jsou hlavní účinky vitamínu C?

Napomáhá s regenerací poškozené pokožky. Má antioxidační účinky, které působí proti vzniku vrásek. Mírně chrání před poškozením UV zářením. Rozjasňuje tmavé skvrny i kruhy pod očima. Vyrovnává barevný tón pleti. Stimuluje tvorbu kolagenu a vyhlazuje vrásky. Zmírňuje hyperpigmentaci.

S jakými složkami se může vitamín C kombinovat?

Jednoznačným vítězem je niacinamid, který má s vitamíném C velice podobné účinky a výhody. Tyto dvě složky jsou tajnou zbraní proti pigmentaci, esem v boji proti akné a výborně také poslouží k oživení mdlé a unavené pokožky.

Bezva je také to, že společně zvyšují svou vzájemnou účinnost a díky tomu uspíší vaši cestu k vyhlazené a zářivější pleti bez nedokonalostí.

Vitamín C se dobře snáší i s většinou dalších kosmetických složek, nejlépe však funguje v kombinaci s vitamínem E a B a také kyselinou hyaluronovou.

Naopak je třeba opatrnost při kombinování produktů s kyselinami AHA a BHA a s vitamínem A (retinolem). Kromě toho, že se kvůli hodnotám pH může snižovat účinnost přípravků, tak se výrazně zvyšuje riziko podráždění. Než toto riskovat bývá proto lepší vybrat jeden produkt nebo kosmetickou řadu, která vitamín C s kyselinami kombinuje přímo ve svém složení.

Nejčastější otázky: Tajemství zářivé pleti a síla vitamínu C!

AHA/BHA Vitamin C - Denní toner pro zúžení pórů

#Účinně revitalizuje pokožku. #Vyrovnává produkci kožního mazu. #Odstraňuje odumřelé kožní buňky. #Zlepšuje stav pokožky. #Minimalizuje podráždění.
Nejčastější otázky: Tajemství zářivé pleti a síla vitamínu C!

Propolis Vitamin - Vitamínové sérum s propolisem

#Redukuje záněty a akné. #Obsahuje vitamíny C a E. #Zvyšuje hydrataci. #Posiluje kožní bariéru. #Chrání pleť před poškozením. #Vyhlazuje vrásky.
Nejčastější otázky: Tajemství zářivé pleti a síla vitamínu C!

Freshly Juiced - Omlazující maska s vitamínem E

#Hydratuje pleť až po 8 hodin. #Předchází známkám stárnutí pleti. #Minimalizuje viditelnost vrásek. #Rozjasňuje tón pleti. #Působí antioxidačně. #Příjemná textura.
Nejčastější otázky: Tajemství zářivé pleti a síla vitamínu C!

Vitamin Bomb - Osvěžující vitamínová maska

#Odstraňuje dehydrataci. #Vyrovnává tón pleti. #Tonizuje, projasňuje a zesvětluje. #Antioxidační a vitalizující účinky. #Pomáhá s obnovou pleti po poškození.

Zdroje: COSRX, Canva

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz