5 tipů, jak pečovat o vrásky efektivně

Za vrásky bychom se neměli stydět, přece jen jsou přirozenou součástí stárnutí a odráží, co všechno si naše pleť zažila. Zároveň je však pochopitelné, že bychom si chtěli udržet hladkou a pružnou pleť co nejdéle. Nicméně, neexistuje žádný kouzelný zmizík na vrásky, který by je skutečně vyhladil. Můžeme se ale zaměřit na vylepšení jejich vzhledu a prevenci tvorby dalších. Tady najdete 5 anti-aging tipů na vrásky, které skutečně fungují.

TIP #1 Noste opalovací krém celoročně

Lepší produkt pro komplexní péči o stárnoucí pleť než opalovací krém nenajdete. Je to ten nejúčinnější anti-aging přípravek a bez něj jsou všechna séra a krémy proti vráskám úplně zbytečné. Podle expertů je až 80% viditelných známek stárnutí pokožky způsobeno sluncem. Každý den, kdy opalovací krém nepoužijete, si zaděláváte na hlubší vrásky a nové pigmentové skvrny. Celoroční nošení vysokého SPF je naprostý základ efektivní anti-aging péče a ochrany před rakovinou kůže.

TIP #2 Retinoidy, AHA, BHA, PHA kyseliny

Proč je chemický peeling s AHA/BHA kyselinami tak užitečný jsme vám už popsali. Mezi jeho četné benefity patří také hladší, vyplněnější pokožka. Na prvním místě v soutěži o nejlepší anti-aging kyselinu jsou však retinoidy (tedy retinol, retinal a další varianty vitamínu A). Retinoidy dokáží pleti „promluvit do duše“, aby se začala sama regenerovat podobně, jako to uměla za mlada. To znamená, že pleť bude znatelně pevnější, hladší a zářivější s postupným používáním. Jemné vrásky se skutečně vyhladí (ne jen vyplní, opravdu vyhladí) a také se sjednotí tón pokožky.

TIP #3 Doplňte do rutiny antioxidanty

Výsledky používání retinoidů uvidíte nejvíce, když je zkombinujte s dalšími podpůrnými anti-aging složkami. Mezi ty nejefektivnější patří antioxidanty jako je vitamín C nebo zelený čaj. Ideálně budete dostatek antioxidantů i jíst, ale v kosmetice také pomáhají. Naše pleť je denně bombardována volnými radikály, které způsobují oxidační stres a poškozují naše buňky. Antioxidanty proti oxidačnímu stresu úspěšně bojují, a tak pomáhají pleti proti poškození ze znečištěného prostředí, cigaretového kouře a dalších dráždivých vlivů.

TIP #4 Vyzkoušejte korejské anti-aging inovace

Už jste možná slyšeli o peptidech a jak skvěle dokáží zpevnit stárnoucí pleť. Nebo o hlemýždím slizu, který je vynikající hydratační doplněk anti-aging rutiny. Korejská kosmetika toho ovšem nabízí mnohem víc a stále testuje nové látky pro regeneraci pleti. Mezi ty nejpopulárnější patří filtrát z kvasinek a SYN-AKE, nebo-li syntetický hadí jed. Retinoidy a opalovací krém jsou pořád vaší největší jistotou, ale jejich účinky můžete nakopnout i touto inovativní kosmetikou.

TIP #5 Udržujte pleť hydratovanou

Na vysušené pleti budou vrásky vždy vypadat hlubší, proto je důležité, abyste ji udržovali optimálně hydratovanou po celý den. Ne vždy je však nutné stárnoucí pleť zahltit pleťovými oleji. S věkem pokožka ztrácí schopnost udržet vodu a tedy je vhodné používat okluzivní krémy. Ty vytvářejí hydratační bariéru, aby tuto oslabenou schopnost pokožce navrátily. Korejské noční masky jsou přesně takové krémy, kterými můžete každý večer zakončit svou rutinu. Ranní rutinu zase doplňte hydratačním sérem.

Vše pro péči o vrásky na KEEO >

Zdroj fotky: Heimish.us

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz