Probuďte svou krásu - jarní rituál pro dokonalou pleť!

Počasí se nám začne každou chvíli oteplovat a přecházet do voňavého jara. Nastává tak ideální čas pro zamyšlení nad pečujícím rituálem, který pomůže pleti s přizpůsobením na nové výzvy, které jí přinese pobyt venku i změny počasí. Pro maximalizaci účinků vaší kosmetiky toho není potřeba udělat mnoho, tak se na 5 nejzásadnější změn pojďme hned podívat. :) 

1. Zabraňte propuknutí akné

Prevence je vždy účinnější a příjemnější než stres, který způsobuje následné řešení problémů s pletí. U akné to platí dvojnásob o čemž nás přesvědčuje nejen dvojí čištění, ale i důležitost pravidelné exfoliace. 

Problematické pleti s ní nejlépe pomáhají kyseliny AHA, BHA a PHA, které účinně a přitom šetrně odstraňují odumřelé kožní buňky i z hlubších vrstev pokožky. 

2. Vyměňte hydratační sérum za rozjasňující

V zimě se naše pleť musí potýkat se ztrátou hydratace v důsledku nižší vlhkosti vzduchu a mrazivému počasí. V tomto období je proto žádoucí používat sérum zaměřené především na hloubkovou hydrataci. 

Na jaře však vaší pleti více prospěje lehčí sérum s vitamínem C, které krásně jí prozáří  a zúží i rozšířené póry.  Vy si pak budete moci užívat jarní dny s tvář projasněnou nejen slunečními paprsky a úsměvem, ale především nádherně přirozeným tónem pleti. 

3. Oživte své oční okolí speciálním krémem

Zatímco v zimě si užíváme příjemné večery trávené doma, jaro je časem, kdy se opět začínáme vydávat do přírody i na procházky v ulicích města. Jestliže si chcete těchto svěžích dnů užívat s jistotou a bez strachování o to, jestli nemáte pod očima tmavé kruhy či zda už se v jejich okolí neobjevují vrásky, je teď vhodná chvíle do své rutiny zařadit i kvalitní oční krém. 

4. Hutný krém vyměňte za lehčí

Nejdůležitější změnou, kterou je při přechodu na jarní péči o pleť třeba udělat, je vyměnit hydratační krém. Tento krok je zásadní zejména pro ty z nás, kteří mají mastnou, smíšenou a problematickou pleť. Zde se nabízí několik hned možností.    

Pokud Vaší pleť trápí zejména zvýšená mastivost, ale problém s akné tolik neřešíte, můžete si jednoduše vybrat krém s gelovou konzistencí. Jestliže je pro vás akné strášákem a často trpíte nekontrolovatelným mastným leskem pak je pro vás vhodnější vyměnit krém za hydratační emulzi.  

V každém případě je však důležité zaměřit se na to, aby produkt, který si vyberete neucpával vaše póry. 

5. Nezapomeňte na ochranu SPF

Poslední a nejdůležitější změnou je zařazení opalovacího krému do vaší pravidelné péče. Přestože je používání krému s ochranným faktorem doporučováno celoročně, přes zimu se na něj snadno zapomíná. 

Na jaře se ale spolu s ostřejšími slunečními paprsky obnovuje urgentní potřeba chránit svou pokožku před poškozením UV, které mimo jiné způsobuje předčasné stárnutí. 

Jestliže si chcete svou péči o pleť o něco zjednodušit, bude vašim potřebám perfektně vyhovovat CC krém. 

Cítíte lehkost, kterou korejská péče o pleť nabízí? :) Věříme, že si tuto naší "jarní kosmetiku" zamilujete a užijete si oživení svého pečujícího rituálu, který udělá vaši pleť zase o něco krásnější a dokonalejší.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz