Co na akné? Poradíme ti, jak získat krásnou pleť!

Toužíš po krásné a dokonalé pleti, ale neustále se na tvé pokožce objevují pupínky, černé tečky a další nedokonalosti? Neboj, korejská kosmetika je tu pro tebe! V tomto článku tě vezmeme na cestu, kde si ukážeme, jak proti akné bojovat a jak získat čistou a dokonalou pleť.

Co je to akné a proč trápí právě mě?

Akné nás umí potrápit v každém věku. Nezáleží tedy, jestli tvé teenage roky jsou už pryč, pupínky a záněty se na tvé tváři, čele, nose nebo bradě mohou objevit téměř kdykoliv. A co to vlastně akné je a jak vzniká? Nejčastější příčinou je ucpaný pór (komedon), v němž se objeví zánět. Někdy se rozpustí, někdy začne reagovat s bakteriemi nebo jinými látkami. Když se pak přidá kožní maz, může se z původně podkožního mikrozánětu stát pupínek, který je viditelný na tvé pokožce. 

Na tvorbu akné má vliv mnoho faktorů. Patří mezi ně hormony (proto je akné velmi časté v období dospívání, těhotenství nebo třeba před menstruací), stres, životospráva a samozřejmě volba kosmetiky. Některé faktory se dají regulovat hůře (například vznik akné během těhotenství nebo před menstruací), jiné můžeš ovlivnit poměrně snadno. Ano, nyní mluvíme o volbě kosmetiky, produktů a způsobu užívání. Tak jdeme na to!

Čištění je naprostý základ!

Každá pokožka je jiná a má svá specifika. Jedno je ale společné. Základem krásné pleti je dokonalé a hloubkové čištění. To by mělo být ideálně dvojího charakteru, aby se důkladně odstranilo vše, co na pleť nepatří a co dělá neplechy. 

Co tvoji pleť spolehlivě vyčistí a zanechá ji bez nežádoucích nečistot?

Co na akné? Poradíme, díky čemu budeš mít krásnou pleť!

Sada pro čistou a zářivou pleť bez pórů

Dvojitá záruka perfektního čištění! Pěna a olejíček, které obsahují jen to nejlepší jako heřmánek, tea tree oil nebo rozmarýn bojují s rozšířenými póry a poradí si s černými tečkami i projevy akné! Tuhle dvojku nechceš ve své rutině vynechat! 
Co na akné? Poradíme, díky čemu budeš mít krásnou pleť!

Čistící pěna s čajovníkovým  olejem

Tuto čistící a jemnou exfoliační pěnu s obsahem kyseliny salicylové a čajovníkovým olejem milujeme proto, že dokáže odstranit příčiny akné i hluboko v pokožce a dokáže redukovat produkci kožního mazu.
Co na akné? Poradíme, díky čemu budeš mít krásnou pleť!

Čisticí tamponky se šťávou z vrbové kůry

Menší pomocník v dočištění a v připravení pleti na další kroky péče. Pomáhají s redukcí zánětů a díky svým účinným složkám, mezi které patří betain salicylát nebo šťáva z vrbové kůry, dokážou rozpustit mastnotu a odumřelé kožní buňky.

Hlemýždí mucin je must-have!

Už jsi o tomto zázraku slyšel*a? Je to tak, šnečí extrakt dokáže pomoci s problematickou pletí, její regenerací a obnovou. Urychluje hojení a stane se tvou nejlepší zbraní v boji proti akné nebo nežádaným projevům na pleti. Sen náš všech, my víme! Jestli ti záleží na přírodě a zvířatech, nemusíš se bát, šnekům nebylo při sběru extraktu jakkoliv ublíženo, proto si všechny výhody můžeš užívat bez výčitek! 

A proč je šnečí mucin tak účinný?

Přirozeně totiž obsahuje látky jako jsou kyselina hyaluronová, peptidy, zinek nebo allatoin. Pokud jsme tě nalákali, ale nevíš, jakým způsobem hlemýždí mucin do své rutiny zapojit, zkus to prostřednictvím této sady. Obsahuje totiž komplexní péči od čištění po hydrataci. Jakmile zjistíš, že ti produkty vyhovují, můžeš si je pořídit samostatně a užívat si luxusní pokožku bez nedokonalostí.

Zklidnění pomocí panthenolu nebo centelly

Pokud trpíš na aknózní pleť, moc dobře víš, jak potřebné je zklidnění pokožky a jak moc tě některé produkty dokážou potrápit. Abys dosáhl*a co nejlepšího účinku na svou pokožku, a zároveň jí dopřála vše potřebné, zkus do péče zapojit panthenol a centellu, takzvaný pupečník asijský, který mnozí považují za zázrak korejské kosmetiky. 

Právě centella (možná tuto látku znáš pod zkratkou CICA nebo názvem tygří tráva) je klenot, který pomáhá tlumit záněty, podporuje tvorbu kolagenu a také obsahuje aminokyseliny a vitamíny C, A, B1, B2. Kromě toho má i antibakteriální účinky, což oceníš především, pokud se potýkáš s hormonálním akné. 

Centella v poslední době rozpoutala nadšení - a za nás naprosto oprávněné! Jestliže ještě ve své rutině nemáš produkty, které tuto zázračnou rostlinu obsahují, je nejvyšší čas to napravit! Které produkty doporučujeme? 

Bublinková čistící pěna

Husté, mimořádně jemné bublinky vytvářejí "plyšovou" příjemnou pěnu, zatímco voda z centelly působí na zklidnění a osvěžení unavené pokožky. Pěna má vyvážené pH a odstraňuje nečistoty a zároveň hydratuje pleť.

Hydratační krém s centellou 

Hydratuje a zároveň zklidňuje a bude skvělým pomocníkem v tvé rutině. Bylina je obsažena v koncentraci 9,8 % a zklidní zánětlivé projevy a redukuje zarudnutí. Navíc oceníš antioxidační účinky a přirozený proces regenerace. 

Posilující toner s Cica

Tonikum obohacené o 81 % komplexu CICA-7, posiluje obranyschopnost pleti, navrací jí přirozenou rovnováhu a zklidňuje začervenání. Přispívá k urychlení regeneračních procesů pokožky a navrací jí krásný a zářivý vzhled.

Hyperpigmentace po akné a co s ní?

Konečně se zbavíš akné a nevyžádanách pupínků a najednou objevíš skvrny, které ti je připomínají. To má být spravedlivé? Neboj, i s tím se dá bojovat! Pomůžou ti s tím látky jako je niacinamid nebo vitamín C. Ty právě eliminují pigmentaci na pokožce, zesvětlují skvrny a pomáhají se sjednocením tónu pleti. Nic tedy není ztraceno a věř, že i následky po akné se dají zmírnit. 

To nejlepší s vitamínem C a niacinamidem:

Sérum s niacinamidem

Zázrak od značky Goodal, který tvé pleti zařídí jas a dodá potřebné antioxidační látky. Navíc projasní pokožku a zjemní pigmentové skvrny nebo jizvy po akné! Je to prostě hrdina!

Esence s niacinamidem

Vysoká koncentrace vitamínu B (niacinamidu) pomůže s rozjasněním skvrn na pleti. V kombinaci s pantenolem a probiotiky se můžete těšit na krásnou, jasnou a sjednocenou pokožku!

Micelární voda s vitaminem B3

Spojení vitaminu B3 (niacinamid), panthenolu a centelly udělá na tvé pleti zázraky! Dodá komplexní péči, takže záněty, akné ani vysušování už nebudou tvůj problém.  

Jak vyzrát na akné na bradě?

Jak už jsme si řekli v úvodu, některé faktory, které mají vliv na vznik akné, ovlivnit jdou, jiné o trochu méně. Do druhé kategorie spadá hormonální akné, které se zpravidla objevuje především v oblasti brady. Nejčastěji se s ním setkáš v období puberty, pokud si ale myslíš, že odejde spolu s tvými “teen” roky, bohužel tě musíme zklamat. Rádo se ukáže i v období před menstruací, během těhotenství nebo při menopauze. Klid tedy bohužel zaručen není.

Dobrou zprávou je, že jeho projevy lze zmírnit, a to za použití účinných látek jako jsou centella (zázrak jindy známý jako pupeční asijský), kyselina salicylová, jíl nebo propolis. Pokud tedy víš, že je tento problém pro tebe aktuální, zaměř se na to, aby produkty, které ve své péči o pleť používáš, obsahovaly výše zmíněné složky. A jestli máš ohledně akné na bradě nebo na tváři další otázky, mrkni na náš starší článek, kde jsme problematiku hormonálního akné rozebrali do detailu. 

První pomoc v boji proti pupínkům: zázračné náplasti!

Máš velkolepé plány, akci, na kterou se těšíš neskutečně dlouho, pečlivě vybraný outfit, plánuješ dokonalý make-up a najednou vidíš pupínek, kvůli kterému ti vstanou vlasy hrůzou. Neboj, nic není ztraceno, korejská kosmetika totiž má v nabídce hotové zázraky, které si s nedokonalostmi poradí expresně! 

Jedním takovým svatým grálem jsou náplasti, které si dokáží s nechtěnými záněty poradit klidně i přes noc! V tvé kosmetické taštičce by jako první pomoc proto neměly chybět!

Náplasti na pupínky obecně fungují na principu pohlcení tekutiny, která se v zánětu nachází. Díky tomu z pupínku dokážou vytáhnout přebytečný kožní maz, pupínek se zmenšuje a mizí z tvého dohledu. Náplasti navíc často obsahují také protizánětlivé složky, díky čemuž napomáhají rychlejšímu a efektivnějšímu hojení a zabraňují dalšímu šíření na pleti. Chceš vědět o jejich účinnosti víc? Podívej se na náš článek, kde najdeš vše potřebné! Hlemýždí mucin je must-have!

Už jsi o tomto zázraku slyšela? Je to tak, šnečí extrakt dokáže pomoci s problematickou pletí, její regenerací a obnovou. Urychluje hojení a stane se tvou nejlepší zbraní v boji proti akné nebo nežádaným projevům na pleti. Sen náš všech, my víme! Jestli ti záleží na přírodě a zvířatech, nemusíš se bát, šnekům nebylo při sběru extraktu jakkoliv ublíženo, proto si všechny výhody můžeš užívat bez výčitek! 

Závěrečné KEEO tipy:

Co na akné? Poradíme, díky čemu budeš mít krásnou pleť!

Dodržuj dobrou životosprávu: konzumuj dostatek zeleniny, ovoce, vitamínů a nezapomeň na pitný režim ve formě čisté vody nebo bylinkových čajů. Naopak se vyhýbej alkoholu! 

Co na akné? Poradíme, díky čemu budeš mít krásnou pleť!

Dbej na správnou spánkovou hygienu, snaž se spát alespoň 7 hodin denně.

Co na akné? Poradíme, díky čemu budeš mít krásnou pleť!

Vybírej správnou kosmetiku, která by měla obsahovat efektivní účinné látky. Jednou z nich je například centella (pupečník asijský).

Co na akné? Poradíme, díky čemu budeš mít krásnou pleť!

Naprostým základem je správné čištění, ideálně dvojího charakteru, které nejen, že odstraní make-up, ale i všechny nečistoty, které se na pleti během dne usadí. 

Co na akné? Poradíme, díky čemu budeš mít krásnou pleť!

Pokud potřebuješ expresní a akutní pomoc s nedokonalostmi na pleti, povolej do služby náplasti, které pupínky dokážou eliminovat už během pár hodin.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz