Náplasti na akné: Fungují vůbec?

Akné je zpeklitý problém hned z několika důvodů: za a) těžko se ho zbavuje a jakmile se objeví jeden pupínek, často po něm následují výsevy dalších, za b) kvůli jeho zánětlivé povaze se špatně hojí a můžou tak po něm zůstávat na obličeji jizvičky a za c) příčin jeho vzniku je hned několik od ucpaných pórů až po hormonální nerovnováhu, u které je k vyřešení potřeba individuální přístup a plán pro optimální změny životního stylu. Zkrátka je složité najít jedno řešení, které je ideální pro každého. Korejská kosmetika vám, ale i v tomto případě kryje záda a skrze "best practices" jako je dvojí čištění a neobvyklé účinné složky minimalizuje vznik pupínků. Co když se ale akné na pleti přeci jen objeví? Na to jsou odpovědí korejské náplasti na akné!

Cože? Náplasti na akné?

Nemusíte být kosmetický nadšenci, abyste si všimli, že s hydrokoloidními náplastmi se v obchodech roztrhl pytel. Používají se pro urychlení hojení puchýřů i prevenci zjizvení u běžných oděrek či říznutí. V korejské péči je navíc najdete také jako bezkonkurečního pomocníka v boji proti akné.

I když se může zdát, že malé náplasti pupínek jen překryjí a chrání ho pouze před pronikáním nečistot a nenechavými prsty toužícími po jeho vymáčknutí, jejich funkce je mnohem zásadnější! Dokáží totiž pohlcovat tekutinu, která se v pupínku nachází a tím z něj "tahají" ven zánět i přebytečný kožní maz. Přitom dochází k expresnímu zmenšování pupínku (často v řádu několika hodin) a jeho rychlejšímu hojení

Náplasti jsou navíc napuštěný zklidňujícími a protizánětlivými složkami a díky tomu minimalizují začervenání, riziko zjizvení i dalšího šíření akné.

Master Patch Basic

#Pohodlné lokální ošetření akné #Expresní zmenšení pupínku do 8 hodin #Hojení bez zjizvení #Snadná aplikace a přirozený vzhled 

Clear Fit Master Patch

#Tenký téměř neviditelný vzhled #Odstranění zánětu a zmenšení pupínku #Chrání před pronikáním bakterií #Zklidnění zarudnutí

Na jakém principu fungují?

Náplasti nebo také patche na akné využívají princip "vlhkého hojení". To, s sebou přináší dva zásadní pozitivní dopady. Prvním je, že hydrokoloidní gel reaguje se sekretem z pupínku, který do sebe absorbuje a tím čistí ranku a zároveň se snadno vyměňuje a odstraňuje bez bolestivého strhávání

Druhou perfektní vlastností je to, že hydrogel udržuje optimální vlhkost v rance, tedy pokožku zbytečně nevysušuje a pomáhá ji tak udržovat pružnou, hydratovanou a tím pádem i snáze se regenerující. Ve zkratce usnadňuje hojení a zabraňuje tvorbě jizviček.

Neměli bychom opomenout ani již zmiňovanou bariérovou funkci, kdy náplast fyzicky zabraňuje pronikání dalších nečistot a bakterií, které by se mohli rozšiřovat do okolní pokožky a vést tak dalším výsevům akné v okolí. Plus samozřejmě pupínek pod náplastí nevybízí k vymáčknutí tolik jako ten volný a na první pohled nadutý tekutinou.

Master Patch X-Large

#Pomáhá proti větším výsevům akné #Urychluje proces hojení #Expresně zmenšuje viditelnost pupínků #Odstraňuje zánět a kožní maz

Good Bye Blemish Clear Patch

#2 velikosti náplatí pro přesnou aplikaci #Zklidnění podráždění #Redukce zánětu #Zmenšení pupínku do 8 hodin 

Náplasti na akné začínaly v podobě malých kulatých lepítek o velikosti špičky prstu. Dnes se ale můžeme tešit z mnohem větší rozmanitosti, ať už v podobě různých velikostí, kdy značky jako COSRX už myslí i na ty z nás, kteří trpí rozsáhlejšími výsevy menších pupínků. 

Různých "výšek" náplastí tak, aby bylo možné je nenápadně nosit i během dne.

Tak samozřejmě také širokou škálou účinných složek, které náplasti obsahují. Tou nejoblíbenější ale stále zůstává tea tree, který se často pojí dalšími anti-akné složkami jako je kyselina BHA a centella asiatica.

Celkově vzato se jedná o jedno z nejlepších domácích řešení pupínků, které je navíc cenově dostupné a přitom přináší super rychlé a dlouhodobé výsledky, které vám nepochybně mnohokrát vytrhnou trn z paty, ať už akné trpíte jen občas nebo se objevuje na vaší pleti pravidelně.

Náplastmi na akné to nekončí!

Alternativou k náplastem jsou také lokálně aplikovatelné emulze a krémy, které mají tu výhodu, že se do pokožky vstřebávají a tím pádem jsou vhodné k ošetření problematických míst během dne. Narozdíl od náplastí jsou totiž skutečně zcela neviditelné a dají se kombinovat s použitím korektoru.

Stejně tak je možné náplastmi řešit i další časté nedokonalosti problematické pleti. V korejské péči tak můžete najít i speciální náplasti, které odstraňují černé tečky a účinně odblokovávají ucpané póry od usazeného kožního mazu. 

Goodbye Blemish Pink Spot

#Odstraňuje záněty a akné #Eliminuje nepříjemné pocity #Zklidňuje zarudnutí #Urychluje životní cyklus pupínku

Dark Spot Correcting Glow Serum

#Zesvětluje pigmentové skvrny #100% sjednocení barevného tónu #Rozjasnění mdlé a vyčerpané pleti

Líbil se vám tento článek a chtěli byste se dozvědět více o korejských vychytávkách v péči proti akné? V tom případě určitě nevynechejte náš článek s 5 důvody, proč korejská kosmetika pomáhá problematické pleti!

Zdroj foto: Canva 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz