Vše, co jste chtěli vědět o plátýnkových maskách

Plátýnkové masky jsou korejským fenoménem už dlouho – a z dobrého důvodu. Že jste je ještě nevyzkoušeli? Nevadí. Tady je 5 nejčastějších otázek a odpovědí o plátýnkových maskách, které vás konečně přesvědčí si dopřát luxusní sheet masking zážitek.

V čem jsou plátýnkové masky lepší? 

Mezi nejčastější otázky patří především jednoduché proč? Proč namočené plátýnko a v čem je to lepší, než nanášet smývatelnou masku? Výhoda je právě ve funkci plátýnka. Když tenký materiál masky sedí na povrchu pleti, způsobuje tři věci: zabraňuje vypařování vody, udržuje prospěšné složení déle na pleti a prohlubuje jejich vstřebávání. Proto se zdá, že po plátýnkové masce je pleť okamžitě vyplněná, zářivá a hladká.

Proč je takový rozdíl v jejich ceně? 

Na trhu najdete masky za pár korun i za pár stovek. Rozdíly se promítají do všech aspektů masky. V první řadě je materiál plátýnka. Dražší masky lépe drží vlhkost, proto na obličeji vydrží hydratovat mnohem déle a vy si tak opravdu užijete slíbené benefity. Navíc jsou z jemnějších, příjemnějších materiálů, které dobře přiléhají ke konturám obličeje. Pak se samozřejmě jedná o rozdíly ve složení. Ty nejkvalitnější masky, jako jsou například od značky MEDIHEAL, obsahují aktivní složky jako vitamín C pro intenzivní efekt. Místo plátýnka se dá také použít hydrogel, který poskytuje maximum hydratace za vyšší cenu.

Jak se plátýnkové masky používají? 

Nejdříve si vyčistěte pleť, pak si můžete rutinu přizpůsobit dle svých potřeb. Dobrý nápad je pokračovat tonikem, poté nanést plátýnkovou masku. Tonikum ještě více pomůže absorpci prospěšných látek v masce a přispěje k zářivé pleti. Podle potřeb můžete ještě před maskou přidat lehké sérum. Masku nechte působit zhruba 20 minut (čas si vždy ověřte na obalu). Pokud v obalu masky zbývá nějaká esence, můžete ji využít k hydrataci těla. Ačkoliv vás to může lákat, nenechávejte masku na obličeji úplně uschnout. V ten moment již plátýnko neplní svou funkci a právě naopak tahá hydrataci ven z pokožky. Zakončete rutinu krémem.

TIP: Hydratační efekt masky můžete prodloužit použitím noční masky. Prakticky se jedná o noční krém, který zapečetí vaši rutinu a udrží pleť hydratovanou přes noc. Po masce bude efekt obzvlášť výrazný a uvidíte tak benefity masky ještě o několik dní později.

Jak často je mám používat? 

Jak často po nich vaše srdce touží! (Nebo jak vám to peněženka dovolí.) Jestli vás to láká, můžete masky používat klidně každý den, třeba když zrovna bojujete se silnou dehydratací. Jinak si sami určete, kdy je čas na masku. Zvolte například extra výživnou masku večer před nějakou akcí, zklidňující masku večer po akci, a rozjasňující masku jen tak u sledování seriálu. 

Jakou masku si mám vybrat? 

Nejdříve vyberte podle své cenové kategorie, pak si prohlédněte zaměření masky – je hlavně hydratační, zpevňující, zklidňující, nebo rozjasňující? Na vašem typu pleti příliš nezáleží, spíše vybírejte podle kýženého výsledku.

 

Zdroj fotky: MEDIHEAL instagram

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz