Tipy na splnitelná beauty předsevzetí pro rok 2022

Všichni máme za sebou neuvěřitelně náročný rok a určitě stojí za to si vyhledávat drobné radosti, které nám zpříjemní start roku 2022. Co takhle přeměnit typicky obtížné novoroční předsevzetí (jako zhubnout, jíst zdravěji a podobně obecné sliby) na něco realističtějšího? Proto vám KEEO přináší několik tipů na splnitelná beauty předsevzetí pro rok 2022.

#1 Nebudu chodit spát neodlíčená.

Někdy po příchodu domů máte energii tak akorát na to plácnout sebou do postele. Ale co vaše líčení? Špatně či dokonce vůbec neodstraněné líčení vede k celé řadě problémů nejen s pletí. Přes den se makeup na pokožce mísí s různými nečistotami a bakteriemi, které se při nedokonalém odlíčení usazují v pórech a vedou ke vzniku zánětů. Může jít o pár zanícených pupínků a černých teček, ale klidně také o cysty. Navíc je nutné se zaměřit na oči; zbytky řasenky a očních linek mohou způsobit zánět u kořínků řas. Tím vznikají malé červené boule, které mohou nepříjemně svědit nebo lehce bolet. 

Pokud tedy usoudíte, že na pořádnou rutinu zkrátka ten den nemáte, zkuste rychlejší alternativu. K odlíčení použijte pouze čistící olej nebo balzám, který makeup rychle rozpustí bez dření a námahy. Zároveň z pleti smyje většinu nečistot společně s kožním mazem. Pak můžete rovnou nanést trochu krému a rutinu rychle ukončit. 

KEEO TIP: Heimish All Clean Balm

#2 Budu poctivě spotřebovávat všechnu svou kosmetiku.

Sledovali jste celý rok slevové akce a teď se vám doma hromadí neotevřené lahvičky? To známe. Zkuste v příštím roce trochu zelenější přístup, jak pro životní prostředí, tak pro vaši peněženku - nakupujte novou kosmetiku pouze tehdy, když vám nahradí již téměř spotřebovaný produkt. Například není třeba mít otevřené 4 alternativy pro večerní krém, tak si vaše pleť ani neužije jejich účinky.

Pokud však hledáte svůj svatý grál a rádi byste vyzkoušeli co nejvíce nové kosmetiky, pak zvolte mini sety a sady cestovních balení, případně také vzorečky. Snadno tak vyzkoušíte - a hlavně spotřebujete - spoustu různé kosmetiky.

KEEO TIP: Mizon Snail Miniature Set Of Four 

#3 Budu nosit opalovací krém každý den.

Je to častý tip, ale hodí se jej zopakovat. Pravidelné nošení SPF je zcela zásadní pro mladistvý vzhled a ochranu pleti před pigmentovými skvrnami. Jestli si v novém roce zároveň chcete dělat míň vrásek, pak tato dvě předsevzetí jdou ruku v ruce.

Ideální opalovací krém je ten, který skutečně budete chtít používat. Ať už je vaším cílem z něj dostat trochu hydratace, nebo aby naopak nešel vůbec poznat, nepolevujte příští rok v hledání toho pravého.

KEEO TIP: COSRX Aloe Soothing Sun Cream SPF50/PA+++

#4 Nebudu si mačkat pupínky. Aspoň ne tolik.

Na obezřetném a jemném mačkání pupínků není nic hrozného. Musí se ovšem jednat o skutečně něžný postup, nejlépe s prsty v kapesníku, kdy jen jemně popostrčíte pupínek připravený k vymáčknutí. Problém nastává tehdy, když se snažíte zničit ještě “nepřipravený” pupínek. To se pak snadno strhává kůže, tvoří se větší jizva a do rány se dostávají další bakterie.

Váš nový postup v roce 2022? Náplasti na akné. Vytváří ideální prostředí pro rychlé hojení pupínku a zároveň vám na něj brání sahat. Efektivní dva v jednom, které toto předsevzetí plní za vás.

KEEO TIP: COSRX Acne Pimple Master Patch 

#5 Udělám si čas na sebe a budu svou pleť řádně hýčkat.

Z péče o pleť snadno uděláte pravidelný rituál sebelásky, který si všichni zasloužíme. Když na vás dopadá stres a pocity nejistoty, můžete je zahnat u Netflixu či jiné oblíbené činnosti.

Můžete k ní však přidat pleťovou masku, masážní váleček nebo voňavou koupel, čímž kromě odpočinku přilepšíte i své pokožce. Nejedná se o žádnou námahu navíc a ještě několik dní poté se můžete usmívat při pohledu na svou hýčkanou, zpevněnou pleť. Masážní válečky také přináší úlevu, pokud se během dne mračíte nebo zatínáte zuby. Zkrátka skvělá antistresová zbraň.

KEEO TIP: Všechny pleťové masky na KEEO

Zdroj fotky: COSRX instagram

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz