Jak si zpříjemnit čas při péči o pleť

Ranní pečující rutina nám umožňuje se příjemně naladit na nadcházející úkoly a často i určuje s jakou náladou budeme do nadcházejícího dne vstupovat. Večerní rutina nám zase dává příležitost k uvolnění a přípravě těla na odpočinek. Asi už víte, že čtení pracovních e-mailů, novinek nebo brouzdání sociálními sítěmi, kterými si až příliš často krátíme volné chvíle, nám moc spokojenosti nedodávají.  V tomto článku Vám přinášíme několik tipů, jak můžete zkombinovat prospěšné zvyky se svojí péčí o pleť a získat z toho nejen větší užitek, ale především dvakrát větší zábavu :)

Hektické ráno

Odložili jste budík, abyste si ještě 10 minut přispali a teď nevíte, co dřív? To je klasická situace, kdy jde péče o pleť obvykle stranou. V takových chvílích je neocenitelným pomocníkem plátýnková maska. Poté, co si umyjete obličej, nemusíte podstupovat celou kosmetickou rutinu, ale stačí si dát masku a zatímco bude vaše pleť vstřebávat propěšné látky, tak se můžete věnovat třeba připravě dobré a výživné snídaně. 

Ani náplasti na oční okolí, které je třeba nechat alespoň 10 minut působit, aby zmírnily otoky po spánku a vyhladily vrásky, nemusíte odkládat na večer. Většina žen náplasti uchovává v lednici, tak proč tento zvyk nepropojit s ranním rituálem a nedoplnit do něj ještě na lačno vypitou sklenici vody (s citrónem)? Díky této jednoduché vychytávce získáte více energie i projasněnou pleť.

Také pokud máte ráno vyhrazený čas na cvičení, otevíráte den tichou ranní meditací nebo se neobejdete bez hrnku dobré kávy, můžete šetřit čas a všechny tyto aktivity dělat v době, kdy bude působit vaše pečující kosmetika.

Navrhované aktivity při ranní péči o pleť:

  • Snídaně
  • Ranní meditace
  • Cvičení, stretching
  • Hydratovat tělo zevnitř sklenicí vody
  • Příprava kávy nebo smoothie 
  • Užívání nebo příprava vitamínů

Uklidňující večer

Nanášení a poté čekání na vstřebávání určitých skincare produktů zabere v průměru 10-15 minut, ale to vůbec neznamená, že tento čas musíte promarnit.  Naopak chvíle, kdy se večer věnuje péči o svou pleť mohou být prvním momentem po dlouhém dni, kdy si můžete myslet jen a jen na sebe. Využijte tohoto času k uklidnění mysli a k relaxačním aktivitám.

Použití peelingu s prospěšnými kyselinami (na obličej, dekolt, ruce nebo chodidla) obvykle předpokladá 15 minutové čekání na plný účinek. Místo brouzdání sociálními sítěmi zkuste tento čas věnovat čtení knihy nebo časopisu. To vám pomůže uvolnit se, opravdu si odpočinout a naplnit se novými nápady.

Jakákoli maska ​​(pleťová i vlasová) potřebuje čas, kdy může působit a do hloubky přenášet živiny a hydrataci. Obvykle se jedná o pouhých 15-20 minut. To je ideální časový úsek, který můžete zasvětit meditaci. Sedněte si, zavřete oči a procvičujte svou vnímavost, buďte nezaujatým pozorovatelm myšlenek, které vám vytanou na mysli a nechte je kolem vás proplouvat bez toho, abyste je soudili nebo na ně hledali řešení. Věřte nám, těchto 15 minut dokáže změnit nejen vaší náladu k lepšímu.

Navrhované aktivity při večerní péči o pleť:

  • Plánování následujícího dne / kontrola rozvrhu
  • Poslech oblíbené hudby či podcastu
  • Psaní deníku nebo deníku vděčnosti
  • Lehká sebemasáž
  • Koupel nohou s epsomskou solí 
  • Četba
  • Meditace

Každému vyhovuje trávit čas jinak, ale věříme, že mezi našimi tipy najdete alespoň jeden, který udělá péči o pleť příjemnější a užitečnější než se na první pohled zdála. Nejdůležitějším poznatkem, který bychom vám ale chtěli předat je to, že tento čas pro vás nemusí být jen další položkou v seznamu povinností, ale něco na co se můžete každý den těšit. 

Zdroj fotek: NudieGlow

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz