5 tipů, se kterými na podzim zazáříte

Zdá se vám, že na řeči o podzimu je ještě trochu horko? Prodloužené babí léto si letos skutečně radostně užíváme, ale naše pokožka přesto citlivě vnímá ranní chladné a odpolední teplé počasí. Změny teplot k podzimu zkrátka patří a v následujících dnech se budou stále více prohlubovat. Je tak pomalu čas rozloučit se svěžími letními krémy i zjednodušenou rutinou a podívat se na 5 rad, kterými svou péči efektivně přizpůsobíte, tak aby vaše pleť byla krásná a spokojená.

TIP #1 Co s tím novým SPF?

Ačkoliv slunce svítí se zdánlivě menší a menší intenzitou, jeho negativní dopad na pokožku se příliš nemění. Už se sice pravděpodobně nespálíte, pokud nepatříte mezi šťastlivce, které dovolená u moře teprve čeká, ale opalovací krém s UVA ochranou je pořád vaší nejlepší zbraní proti předčasnému stárnutí pleti, tvorbě hlubokých vrásek a pigmentových skvrn. Pamatujte, UVA paprsky pronikají i přes okno a mraky, takže vás sychravé počasí neochrání.

Vyzkoušejte: Ginseng Moist Sun Serum SPF50+

TIP #2 Hurá! Čas na koncentrovanou péči

V zimě mnoho z nás přejde na hutnější krémy plné vyživujících olejů, které dodají pokožce sužované mrazem potřebnou hydrataci a ochrání vás před vysušením i červenými tvářemi. Po hutnějším krému však, nemusíte sáhnout hned při prvním záblesku pestrobarevného listí. Přechod může být pozvolný, a to výměnou lehké esence za hutnější sérum nebo séra za emulzi.

Vyzkoušejte: Collagen Power Lifting Emulsion

TIP #3 Účinky kyselin si užívejte naplno

Protože chemický peeling s AHA, BHA kyselinami nebo anti-agingová péče s retinolem výrazně zvyšuje citlivost na slunce, v létě se doporučuje jejich používání omezit. Na podzim si však jejich intenzivních účinků můžete začít užívat naplno. AHA kyselina se dá účinně použít také na zesvětlení pigmentových skvrn na obličeji i na těle, čímž zároveň můžete podpořit zesvětlení nerovnoměrného letního opálení.

Vyzkoušejte: Niacinamide Smoothing Body Lotion

TIP #4 Parťák, co nikdy nezklame? Kyselina hyaluronová!

Během přechodného období se pleť musí vyrovnat s náhlou změnou teploty a vlhkosti vzduchu. Navíc pomalu začínáme pokukovat a otáčet kolečkem topení- všechny tyto faktory však přispívají k dehydrataci pleti. To znamená, že je pleť na povrchu lehce mastná, ale zároveň působí vysušeně a žíznivě, dokonce může tvořit šupinky. Na dehydrataci se vaším nejlepším přítelem stane kyselina hyaluronová. Ideálně ji vyhledejte v koncentrovaném séru a svou ranní rutinu doplňte o hyaluronový krém.

Vyzkoušejte: Dynasty Cream

TIP #5 Harmonická péče s plátýnkovými maskami

V souvislosti s předchozím tipem, další způsob jak pomoct dehydratované pleti zpět k rovnováze je pravidelná aplikace plátýnkových či smývatelných masek. Vyzkoušejte masky aplikovat 1–3× týdně a budete se divit, jaké zázraky to s pletí udělá. Jak už tušíte z tipů výše, tak skvělou volbou jsou masky s kyselinou hyaluronovou a nemusíte se zdráhat sáhnout i po té nové s AHA/BHA kyselinami (nám funguje parádně ;)). Pokud se změny v počasí začnou na vaší pleti projevovat podrážděním, zvolte zklidňující masky s aloe vera nebo centellou (CICA, pupečník asijský). 

Vyzkoušejte: Centella Asiatica Calming Mask

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz