Jak pečovat o pleť během léta: 5 tipů

Už se nám konečně otepluje a můžeme prohodit zimní šatník za letní. Je ale třeba vyměnit také kosmetiku? Nemusí to být až tak dramatické, nicméně beze změn se to neobejde. Připravili jsme pro vás 5 tipů pro letní péči o pleť s korejskou kosmetikou.

TIP #1 Naneste AHA nebo BHA kyselinu na nohy po holení

Chemický peeling s kyselinami AHA nebo BHA je nejen multifunkční zkrášlovací kúra pro obličej, dokáže také pomoct na těle. Časté holení nohou může pokožku značně podráždit a také vést k zarůstání chloupků. Pak se objeví nevzhledné červené pupínky, přitom se tak snažíte mít hezké nohy v letních šatech. Můžete tomu zabránit tak, že se oholíte, osušíte a poté na nohy naneste svou kyselinu. AHA nebo BHA, na tom nezáleží, zkrátka tu co máte. Kyseliny sníží riziko ucpaných pórů a navíc pokožku vyhlazují.

Vyzkoušejte: COSRX BHA Blackhead Power Liquid

TIP #2 Bez opalovacího krému ani krok!

Opalovací krém by se měl nosit celoročně. Je to účinný anti-aging přípravek, zabrání pigmentovým skvrnám, zesvětlí jizvy a obecně prospívá naší pokožce. V létě svítí slunce intenzivněji a déle, proto si při aplikaci opalovacího krému dejte skutečně záležet. Krémy s vysokým ochranným faktorem bývají často spojovány s hustou mastnou texturou, ale korejské opalovací krémy jsou naprostým opakem. SPF 50+ je samozřejmostí, přitom je jejich textura svěží a lehká. Perfektně sednou i pod makeup.

Vyzkoušejte: COSRX Aloe Soothing Sun Cream SPF50/PA+++

TIP #3 Když je moc horko na rutinu, postačí maska

Po celodenním pobytu na slunci je pochopitelné, že chcete jen padnout do postele, ať už doma nebo v hotelovém pokoji. Slunce ale pokožku pořádně vysušuje, takže bez alespoň nějaké kosmetiky se neobejdete. Na to je jednoduché řešení – vychlazená plátýnková maska nebo hydrogel. Jsou velmi skladné a není problém je přibalit na cesty. Přes den je necháte v lednici a večer se můžete natáhnout s chladivou, osvěžující hydratační bombou. Případně si je můžete přibalit jen jako úlevu pro spálený obličej. I to se stává.

VyzkoušejteReal Aloe Soothing Care Mask

TIP #4 Osvěžte pleť i tělo aloe vera gelem, bez lepení

Ano, aloe vera gel na spálenou nebo sluncem namáhanou pokožku je klasika. Jenže spousta gelů nepříjemně lepí, což zrovna nevybízí k dalšímu používání. K-beauty naštěstí dotáhla aloe kosmetiku k dokonalosti, proto si u nás můžete vybrat z několika různých gelů. Mediheal nabízí obrovskou (300 ml) krabičku gelu, kterou využijete na celé tělo jako hydratační gel, pleťovou masku, či na zklidnění po holení a pobytu na slunci. Pokud chcete něco extra, Mizon má také aloe v kombinaci s centellou asiatica. Náš bestseller, Aloe 99% Soothing Gel od Holika Holika, to je čisté aloe pro celé tělo, zcela bez lepení a za příjemnou cenu.

Vyzkoušejte: Nabídka aloe vera kosmetiky na KEEO

TIP #5 Přidejte si do kabelky sprej na obličej

Hydratační mlha (face mist) nebo pleťový sprej je v podstatě jako lehké vodové tonikum, jen ve spreji. Jestli zrovna používáte tonikum ve spreji, můžete jej také přihodit do kabelky v menší flašce. Pak se můžete během dne osvěžit a hydratovat kdykoliv. Jen pozor – nepoužívejte takto tonika s obsahem AHA/BHA kyselin. Tyto složky zvyšují citlivost na slunce, proto si je nechcete stříkat na obličej rovnou venku. Také myslete na to, že časté sprejování obličeje bude postupně oslabovat váš opalovací krém. Proto hydratační sprej nanášejte z dálky a lehce.

VyzkoušejteBulgarian Rose Water Mist Serum

Zdroj fotky: Holika Holika instagram

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz