3 tipy, jak váš posílit účinky toneru

Zařadili jste toner do své pečující rutiny, ale nevidíte takové výsledky, jaké jste doufali? Čtěte dále a zjistíte důvody, proč používání toneru nenaplňuje vaše očekávání.

1. Jaký toner si vybrat?

Zatímco tonery od Západních kosmetických značek jsou nechvalně známé tím, že pleť vysušují a často způsobují její podráždění, v Koreji jsou tonery rozhodujícím krokem, který zajišťuje rovnováhu a hydrataci pleti. Na výběr máte z nečetného množství tonik, proto se ujistěte, že vybíráte ten pravý toner, který se zaměřuje konkrétně na váš typ pleti nebo určitý nedostatek. Níže vám pomůžeme najít perfektní toner pro vaší pleť!

Suchá nebo šupinkatá pleť: Dívejte se po hydratačních tonerech, které obsahují kyselinu hyaluronovou nebo betaglukan. Rovnou obě tyto složky najdete v jednom z vůbec nejprodávanějších tonik - Klairs Supple Preparation Facil Toner! Tento toner má o maličko hutnější konzistenci než voda, což je skvělá vlastnost při péči o suchou pleť. 

Mastná nebo aknózní pleť: Zaměřte se na exfoliační tonery s obsahem prospěšných kyselin, které uvolňují nečistoty z pórů. My jsme si oblíbili Heartleaf 77 Soothing Toner od Anua, který obsahuje touleň srdčitou, vitamín C a centellu. Díky tomu jemně čistí póry, reguluje mastnotu pokožky a zároveň pleť zklidňuje a hydratuje.

Smíšená pleť: Vyzkoušejte Hydrium Watery Toner, který pomáhá jemně čistit a hydratovat pokožku díky kyselině hyaluronové, vitamínu B5 a alatoinu a připravuje pleť pro další kroky péče.

Matná pleť nebo pleť se sklonem k hyperpigmentaci: Pokud hledáte toner, který vám pomůže s jizvičkami po akné, pigmentací nebo tmavými fleky, zaměřte se na tonery, které obsahují projasňující složky jako je vitamín C, rýže nebo extrakt z lékořice. Tyto ingredience vám pomohou k dosažení zářivější pleti a vyrovnání jejího tónu. Tou pravou volbou pro vás bude Vitamin Hyaluronic Acid Vitalizing Toner.

2. Aplikujete tonikum efektivně

Existují dva způsoby, jak toner aplikovat, proto je důležité zvážit potřeby své pokožky a složení kosmetiky, kterou používáte. Tady je mini průvodce pro správnou aplikaci toneru:

Pokud máte citlivou nebo suchou pleť, která potřebuje hydrataci, doporučujeme vám nalít nebo nastříkat toner do dlaní a jemně ho “vťupkávat” nebo vtlačit do pokožky, aby bylo možné jeho úplné vstřebání.

Nicméně, pokud máte mastnější nebo problematickou pleť, případně pokud používáte čistící toner, nejlepším způsobem, jak ho na pleť aplikovat je pomocí vatového tampónku. Tampónek tonerem navlhčete a poté jím lehce přejíždějde po obličeji. Tento postup pomůže s dodatečným odstraněním nečistot, které ucpávají póry.

3. Všeho s mírou

Nečekejte zázračné výsledky pouze díky aplikaci toneru! Toner je jen malá část z celé kosmetické rutiny. Jeho hlavním účelem je odstranění nečistot z obličeje a zachování zdravého pH pokožky. Někdy může obsahovat aktivní ingredience, které pomáhají bojovat s určitým nedostatkem, ale není možné, aby sám dodal pleti veškerou péči, kterou potřebuje.

Všechna tonika >

Zdroj fotek: Nudie Glow

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz